Парламентарната група на Воля няма да подкрепи вота на недоверие,

Парламентарната група на Воля няма да подкрепи вота на недоверие, ...

"Воля" няма да подкрепи вота на недоверие на БСП.Парламентарната група на "Воля" няма да подкрепи вота на недоверие, който БСП ще внесе по тема "Сигурност". Това обяви пред Би Ти Ви лидерът на политическата сила Веселин Марешки.

БСП искат оставката и на вътрешния министър Валентин Радев. Марешки пък от своя страна уточни, че иска оставката на министъра на отбраната Красимир Каракачанов заради подкрепата му за купуването на нови изтребители. Лидерът на парламентарната група на "Обединени патриоти" Волен Сидеров обаче отговори, че падането на един министър от тяхната квота може да доведе до падане на цялото правителство.

"Не може да тласнем страната в хаос и затова няма да подкрепим вота. Не се притеснявам и от евентуални избори, защото "Воля" ще е единствената партия от Народното събрание, която ще има повече гласове спрямо последните избори", добави Марешки.

Той настоя за смяната на Каракачанов с някого, който разбира повече от военните въпроси. По думите му "не е нужно да се дават толкова пари за 40-годишни самолети", при положение че в момента се разработват дронове, които носят ракети. Освен това светът вървял към разоръжаване.

Според Марешки все повече хора не подкрепят членството на България в НАТО. Той пресметна, че до три години алиансът ще се разпадне.

Източник: dnevnik.bg