Парламентарната група на Веселин Марешки Воля е внесла в Народното

...
Парламентарната група на Веселин Марешки Воля е внесла в Народното
Коментари Харесай

"Воля" припозна за кандидат за енергийния регулатор досегашния член от БДЦ

Парламентарната група на Веселин Марешки " Воля " е внесла в Народното събрание кандидатурата на Георги Златев за член на Комисията за енергийно и водно контролиране, се вижда от уеб страницата на Народното събрание.

Досега Златев беше член на регулатора, повдигнат от Български либерален център в предходното Народно заседание, само че чоп, очакван в Закона за енергетиката, го вади от състава му. Златев е някогашен изпълнителен шеф на " Брикел ", Гълъбово, а до 2015 година - на " Мини Марица-изток " ЕАД, Раднево.

Четиримата членове на КЕВР, които жребият дефинира за промяна, са Ремзи Осман (ДПС), Георги Златев (досега от Българския либерален център), Александър Йорданов (досега от Патриотичния фронт), Валентин Петков (досега от Реформаторския/ блок).

От четиримата и Ремзи Осман е препоръчан да остане в регулатора за нов шестгодишен мандат от партията си Движение за права и свободи.

Никоя друга политическа мощ към момента не е внесла кандидатурите си 24 часа преди крайния период, който изтича на следващия ден.

Красимир Янков от Българска социалистическа партия заяви пред Българска национална телевизия, че в партията има решение да бъдат номинирани Любомир Денев и Явор Куюмджиев. Куюмджиев беше зам.-министър на енергетиката в кабинета " Станишев ", а по-късно народен представител, само че не влезе в настоящето Народно заседание. Денчев е бил изпълнителен шеф на " Булгаргаз " също при ръководството на тройната коалиция.

По информация на " Медиапул " ръководещите от ГЕРБ няма да издигат претенденти, тъй като техните представители Евгения Харитонова и Светла Тодорова с помощта на жребия резервираха постовете си за още три години.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР