Парламентарната група на Възраждане“ оттегли кандидатурата на д-р Тодор Хинов

...
Парламентарната група на Възраждане“ оттегли кандидатурата на д-р Тодор Хинов
Коментари Харесай

„Възраждане“ оттеглиха предложението си за управител на НЗОК

Парламентарната група на „ Възраждане “ отдръпна кандидатурата на доктор Тодор Хинов за шеф на НЗОК, излиза наяве от уеб страницата на Народното събрание. Към уведомлението за отдръпване на кандидатурата няма приложени претекстове, нито друго пояснение.

Според формалната биография на претендента анестезиологът доктор Хинов стартира работа през 1979 година в общинската болница в гр. Севлиево като специалист-анестезиолог, където от 1989 година до 1992 година е Завеждащ ОАРИЛ. От 1990 година е главен съучастник и шеф на редица сдружения с предмет на активност даване на медицински услуги, в това число и посредством контракт с НЗОК, ДКЦ, СБАЛ по хирургия и ортопедия, през 2000 година провежда първата групова процедура в България с 16 000 пациенти, а от 2014 година досега е създател и шеф на Медицински център „ Унимед “ ЕООД - един от медицинските центрове в страната, в който се правят и медицински клинични изследвания.

Д-р Хинов е член на УС на Българския лекарски съюз и притежател на редица награди за дейна активност и възобновяване на БЛС и за издигане престижа на съсловната организация, показаха от „ Възраждане “ при представянето на своя претендент.

След оповестяване на кандидатурата му обаче стана ясно, че той е бил съучастник и в оповестената през 2017 година в неплатежоспособност „ Акта Медика “ – Севлиево. Вероятна причина за отдръпването на кандидатурата на доктор Хинов са постъпилите въпроси до претендентите преди чуването на 6 юли.

Сега в конкуренцията остават единствено юристът Иванка Динева, издигната от ГЕРБ, и проф. Жени Стайкова, издигната от Българска социалистическа партия.

Заявлението за отдръпване на кандидатурата може да видите 
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР