Парламентарната група на Продължаваме промяната оттегля кандидатурата на Никола Минчев

...
Парламентарната група на Продължаваме промяната оттегля кандидатурата на Никола Минчев
Коментари Харесай

Обрат: „Продължаваме промяната” оттегли кандидатурата на Никола Минчев за шеф на НС

Парламентарната група на " Продължаваме промяната " отдръпва кандидатурата на Никола Минчев и няма да издига претендент за ръководител на Народното събрание на следващия ден. Това заяви ръководителят на ПГ на партията Андрей Гюров на ексклузивен брифинг в Народното събрание, даден малко преди 22 ч. довечера.

Те няма да поддържат обаче номинацията на ГЕРБ за поста, съобщи един от водачите на Политическа партия - Асен Василев.

Днес 48-ото Народно заседание не съумя да избере ръководител на Народното събрание след две процедури с по две повторни гласувания, създавайки невиждана обстановка. След две гласувания в два тура и голям брой почивки - до съгласие не се стигна. Пет партии издигнаха свои претенденти за ръководител и това на процедура разпиля гласовете без опция нито един от тях да събере болшинство, напомня Българска национална телевизия.

След пленарното съвещание от " Демократична България " направиха предложение председателството да се ротира сред претендентите на двете най-големи парламентартни групи - Росен Желязков от ГЕРБ-СДС и Никола Минчев от " Продължаваме Промяната ". По-късно ГЕРБ оповестиха на конференция в партийната си централа, че ще поддържат предлагането.

Очаквайте детайлности.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР