Парламентарната група на Продължаваме промяната намалява с трима депутати. Лена

...
Парламентарната група на Продължаваме промяната намалява с трима депутати. Лена
Коментари Харесай

Две от ``Ангелите на Кирил`` напускат парламента |

Парламентарната група на „ Продължаваме промяната ” понижава с трима депутати. Лена Бориславова и Яна Балникова, две от дамите към Кирил Петков и Асен Василев, наричани " Ангелите на Кирил ", са подали заявки за овакантяване на Народното събрание. Това се схваща от плана за дневен ред на Народното събрание. Малко преди тях заявление за наспускане подаде и сътрудника им Велико Минков.

Двете са доближени на водачите на обединението Кирил Петков и Асен Василев. Балникова беше заместител на Петков, до момента в който той заемаше поста на стопански министър в първото служебно държавно управление за тази година. А Бориславова, макар че е измежду най-младите адвокати в Народното събрание, беше определена да оглави краткотрайната комисия за промени в парламентарния устав. Според източници от " Дневник " Лена Бориславова ще бъде представител на държавното управление " Петков ", а Яна Балникова ще бъде негов консултант в Министерския съвет.

Заявленията за овакантяване на Балникова и Бориславова ще бъдат гласувани в сряда сутринта, съгласно плана за дневен ред, само че не е ясно, по кое време ще бъде освободен Минков.

Лена Бориславова стана народен представител от 24 МИР в София. На нейно място в Народното събрание се чака да влезе 61 годишнията Любомир Попйорданов Яна Балникова бе лидер на листата на Политическа партия в Габрово. Вероятно нейното място в Народното събрание ще заеме Богомил Петков. 

След гласуването на държавното управление шест депутати на " Продължаваме промяната " бяха заменени, защото влязоха в изпълнителната власт. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР