Парламентарната група на ПП-ДБ внася ударно в дневния ред на

...
Парламентарната група на ПП-ДБ внася ударно в дневния ред на
Коментари Харесай

ПП-ДБ искат ударно да се придвижи второто плащане по ПВУ

Парламентарната група на ПП-ДБ внася стремително в дневния ред на Народното събрание законопроектите, касаещи второто заплащане по Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ).

Първо пред медиите в коридорите на Партийния дом застана някогашният правосъден министър Атанас Славов, който уточни за какво ГЕРБ и Движение за права и свободи са поискали да има нови предварителни парламентарни избори. Първата причина е, че от 6 месеца е признат Законът за противопоставяне на корупцията и трябвало до момента да се извърши избор на самостоятелна деполитизирана комисия. Това бе блокирано и не се случва.

Втората причина е, че от една година е признат Законът за отбрана на сигналоподателите, който тогава бе признат с прошка за времето на ръководството на ГЕРБ.

Депутатът от ПП-ДБ Стою Стоев добави, че през днешния ден ПП-ДБ ще внесат Законът за отбрана на лицата, подаващи сигнали за корупция, като се надява Народното събрание да одобри законодателството, касаещо второто заплащане от ПВУ. Стоев прикани народните представители да се одобряват всички ограничения, касаещи второто заплащане. Мерките са общо 4 - Законът за отбрана на лицата, подаващи сигнали, Закон за неплатежоспособност на физическите лица, разпоредбите за КПКОНПИ и пътната карта за климатична индиферентност. Отговорността е на Народното събрание да се случи второто заплащане по ПВУ, акцентира Стою Стоев, който прикани сътрудниците си депутати да загърбят предизборните пристрастености и да одобряват законопроектите, свързани с второто заплащане по ПВУ.

Стою Стоев уточни, че връзката с ГЕРБ и Движение за права и свободи е спряла още от началото на 2024 година по повод приемане на законопроектите, касаещи заплащането по ПВУ.

Стоев отбрани и някогашния финансовия министър Асен Василев, като дефинира нечиста сделка, че липсват 2 милиарда лева от бюджета.
 На Борисов му липсва мазнинката в бюджета
На Борисов му липсва мазнинката в бюджета

Няколко милиарда са изхарчени в последните няколко дни на правителството
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР