Парламентарната група на ПП-ДБ няма да присъства на извънредното заседание

...
Парламентарната група на ПП-ДБ няма да присъства на извънредното заседание
Коментари Харесай

Ако България може да печели над 2 млрд. от собствена инфраструктура, е пропуск да не го направи

Парламентарната група на ПП-ДБ няма да участва на изключителното съвещание на Народното събрание на следващия ден за отменяне ветото на президента върху измененията в Закона за енергетиката, признат от Народното събрание на 5 октомври 2023 година Това разгласи в Сливен Кирил Петков.

Председателят на Народно събрание Росен Желязков свика депутатите в последния ден на предизборната акция изключително по искане на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи, с цел да се отхвърли ветото на президента върху измененията в Закона за енергетиката, признат от Народното събрание на 5 октомври 2023 година

Решението за неприсъствието на ПП-ДБ от утрешното изключително съвещание на Народното събрание Петков аргументира по този начин:

" Най-важният ден за хората, когато, идващите два дни в действителност би трябвало да решат кой да бъде градоначалникът и кой да бъде индивидът, който идващите четири години ще ръководи техните обитаеми места. Да не им хвърляме прахуляк в очите със 73 стотинки, с не знам какви стотинки, тъй като всичко, което обвързвано с " Лукойл " постоянно може да се реши и след изборите ".

Във връзка с решението на президента Румен Радев да сезира Конституционния съд за новите енергийни вноски върху вноса и преноса на газ през България Кирил Петков отбрани министъра на финансите за решението.

" Когато България може да печели от личната си инфраструктура над 2 милиарда на година, и когато може да го направи по метод, по който Европейски Съюз е склонен, мисля, че ще бъде голям пропуск да не го направи ".

Петков изясни, че макар, че е сезиран Конституционният съд, то се не стопира осъществяването на събирането на наложената към този момент такса.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР