Парламентарната група на ПП-ДБ е решила, че техният преговорен екип

...
Парламентарната група на ПП-ДБ е решила, че техният преговорен екип
Коментари Харесай

ПП-ДБ чакат ГЕРБ без червени линии

Парламентарната група на ПП-ДБ е решила, че техният преговорен екип ще се състои от самите водачи на групировката , с цел да няма закъснение на решенията и да се води градивен диалог за да не се върви на нови предварителни парламентарни избори. Не желаеме нови избори, само че не желаеме и ръководство без промени. Това съобщи съпредседателят на ПП-ДБ и някогашен министър председател Кирил Петков на брифинг в Партийния дом.

Петков посочи, че ПП-ДБ ще изчакат да се върне преговорният екип на ГЕРБ от Букурещ, отпред с Мария Габриел. От групировката ще бъдат градивни, виновни и още в петък чакат да приказват с преговорният екип на ГЕРБ-СДС. " Следващият министър председател би трябвало да се споделя Мария Габриел, само че по метод, по който българите да се усещат, че регулаторите, правосъдната система и службите работят за тях ", сподели той.
 Росен Желязков засегнат, че ПП-ДБ нарушават джентълменското съглашение
Росен Желязков засегнат, че ПП-ДБ нарушават джентълменското съглашение

А подадената през вчерашния ден оставка от Денков целяла да затапи овината от националното заседание на ГЕРБ

По думите му положителните съглашения са тези, кои се съблюдават. Твърденията, че сме властолюбци не са правилни и показахме, че министър председателят даде обещание и си даде оставката. Хората могат да разчитат, че когато обещаем нещо, го съблюдаваме, подсети Кирил Петков.

Според него всички българи чакат, че когато отидат в магазина да няма монополни положения с високи цени, цената на тока и на газа да не е аналогична и да има свободни медии. ПП-ДБ нямат червени линии , а алените линии са на обществото и от обединението ще продължат да отстояват правилата си. Стабилността на ръководството би трябвало да продължи - устойчиво, реформаторско и с действителна смяна, акцентира Кирил Петков.
 ГЕРБ поясняват прибързаната оставка на Денков: ПП-ДБ не желаят договаряния, а нови избори
ГЕРБ поясняват прибързаната оставка на Денков: ПП-ДБ не желаят договаряния, а нови избори

Без Мария Габриел ГЕРБ не могат да влязат в договаряния

Съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов съобщи, че ПП-ДБ носят отговорност да има реформаторско ръководство. Ако някои желае да отсрочва промените и да разтакава, отговорността, че тласка страната към безвремие ще е негова, сподели той. Днес ще бъдат импортирани разпоредбите Комисията за противопоставяне на корупцията. Шест месеца се забавихме и България няма време да отсрочва промените, безапелационен бе Христо Иванов.

Той се надява да не се играе и с плаващи болшинства. Оценка на министрите ще бъде направена и ще се сменят единствено тези министри, които е належащо и които не дават отговор на получените оценки. Не ние сме тези, които отсрочват и бавят промените. България ще има реформаторско ръководство, само че би трябвало да се случи на база отговорно държание с договаряния, разяснява Иванов.
 216
216 " за " оставката на кабинета Денков

От " Възраждане " попитаха за какво цялото държавно управление не е в залата

Съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов добави, че има една поговорка от римското право, че договорите би трябвало да се извършват - ПП-ДБ са поели ангажимент на деветия месец министър председателят акад. Николай Денков да подаде оставка. Ние желаеме непоклатимост в страната, даваме си сметка по тази причина, че обществото не желае избори и думите " избори " се набива в главите на хората и ги нервира. Нека бъдем виновни, да седнем на масата на договарянията, прикани Атанасов. Той схваща, че ГЕРБ са несъгласни с меморандума на ПП-ДБ, само че и самата групировка не е съгласна с част от съдружното съглашение на ГЕРБ.

" Нека като се върнат от Брюксел господин Борисов и госпожа Габриел, да седнем още през уикенда на масата на договарянията ", прикани Атанасов.
 ПП-ДБ четат документа на ГЕРБ и чакат Мария Габриел да се върне в страната
ПП-ДБ четат документа на ГЕРБ и чакат Мария Габриел да се върне в страната

Николай Денков подава оставката си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР