Парламентарната група на Обединените патриоти посъветва коалиционните си партньори от

...
Парламентарната група на Обединените патриоти посъветва коалиционните си партньори от
Коментари Харесай

"Патриотите" посъветваха ГЕРБ да изтегли Истанбулската конвенция от парламента

Парламентарната група на " Обединените патриоти " посъветва съдружните си сътрудници от ГЕРБ да изтеглят от Народното събрание законопроекта за ратификация на Конвенцията на Съвета на Европа за предварителна защита и битка против насилието против дамите и домашното принуждение, известна още като Истанбулската спогодба, Мотивът съгласно водача на " Атака " Волен Сидеров - да оказват помощ на ГЕРБ да осъзнае, че ратификацията сега не е нужна.

" Може би има лобистки кръгове, които натискат ", сподели Сидеров. В отговор на въпрос на публицисти какво ще създадат, в случай че ГЕРБ откаже да изтегли конвенцията, той отвърна, че ще го решат след това.

" Обединените патриоти " направиха изказването, с цел да разгласят, че всички депутати ще гласоподават срещу конвенцията. Секретарят на парламентарната група Борис Ячев, който през вчерашния ден разяснява, че решението може да бъде променено след втория превод на Истанбулската спогодба, през днешния ден сподели, че е приказвал в персонално качество, а думите му били интерпретирани от медиите.

Днес Волен Сидеров изясни, че те не желаят да ратифицират конвенцията не поради термина " обществен пол ", а поради това, че тя " отваря порти за третия пол ". Той даде и нов мотив - при подписването на конвенцията от българска страна не били спазени законодателни условия, а точно - у нас авансово да се заявят и обсъдят бъдещите законови промени след ратификацията на конвенцията. Според зам.-председателя на Народното събрание Явро Нотев става въпрос за промени в Семейния кодекс и даже в текстове от Конституцията.

Във вторник ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева провежда публичен спор за конвенцията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР