Парламентарната група на Обединените патриоти подкрепят предложението на ГЕРБ за

...
Парламентарната група на Обединените патриоти подкрепят предложението на ГЕРБ за
Коментари Харесай

Патриотите подкрепят ГЕРБ за отсрочване на задълженията на вероизповеданията

Парламентарната група на Обединените патриоти поддържат предлагането на ГЕРБ за отлагане вместо опрощаване на отговорностите на вероизповеданията. Това това разгласи депутатът от групата Александър Сиди по време на конференция.

"Поздравяваме нашите сътрудници от ГЕРБ за това, че се вслушаха в рационалните причини на хората, които споделиха, че не е заслужено да бъде поощрявано едно изповедание за сметка на всички останали. Ние сме изцяло удовлетворени от това решение на нашите сътрудници. Отлагането на отговорностите е верният път, с цел да може всеки един в тази страна, без значение дали институция или жител, да заплаща своите отговорности, по този начин е почтено и заслужено ", съобщи Сиди.

По-рано денем ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи, че няма да опростяват, а ще разсрочат задълженията на мюфтийството.

"Няма сделка с Движение за права и свободи и не не имало извиване на ръце. Всяка една страна поддържа своите малцинства и религии във всяка точка по света, посочи Цветанов. Два милиона лв. дава страната за българските църкви по света ", изясни Цветанов.

Той акцентира, че значимо да се каже, че става въпрос не да има опрощаване, а отлагане на отговорностите, насъбрани до края на 2018 година.

"Всичко, което е изискуемо все още, ще остане, само че ще бъде разсрочено в някакъв интервал от време, който в допълнение ще уточним. Некоректни са всевъзможни други спекулации по тематиката. Българска социалистическа партия се заиграха с тази тематика по един извънредно нечестен метод, не считам, че е редно да дават изявленията от техните централи, а би трябвало да дойдат тук, с цел да пазят ползите на техните гласоподаватели. Надяваме се предлагането ни да бъде подкрепено от други политически сили, ние демонстрираме по този метод, че търсим решение ", разяснява Цветанов.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР