Парламентарната група на "Обединени патриоти" депозира в Народното събрание искане

...
Парламентарната група на "Обединени патриоти" депозира в Народното събрание искане
Коментари Харесай

Обединени патриоти настояват да се отложи Законът за социалните услуги

Парламентарната група на "Обединени патриоти " подава в Народното събрание искане за отсрочване на Закона за обществените услуги. Внесеният от тях законопроект цели отсрочване на влизането в действие на противоречивия нормативен акт с 6 месеца. Според патриотите това е належащо, с цел да се реализира задоволително отворена полемика, която да докара до нужните промени в текстовете, които "внасят ужас в обществото ".

Законът за обществените услуги бе направен и импортиран в Народното събрание от Министерския съвет под управлението на общественото министерство и провокира остри реакции измежду родителите. Част от противоречивите текстове са за пълномощията на НПО-тата, задачата и философията на термина "социална услуга ", размера на пълномощията на частните бизнесмени, предлагащи обществени услуги, ролята на неправителствения бранш и страната във възпитанието и развъждането на децата, ролята на фамилията, механизмите и контрола при извеждане на деца в риск.

Опасенията на организациите на родителите, които организираха поредност диалози с "Обединени патриоти ", са, че спряната Стратегия за детето, която първа като документ провокира остри реакции, действително се внедрява посредством Закона за обществените услуги в други два водещи нормативни документа, свързани с грижата за детето и фамилията, а точно – Закона за протекция на детето и Семейния кодекс.

Законът за изменение и допълнение на Закона за обществените услуги е подписан от всички народни представители от групата на "Обединени патриоти ".

"За нас това е верният механизъм за разглеждане на проблематичните текстове – посредством предизвикателство на публичен разговор и реализиране на високо експертно равнище, което да направи изводите какви промени са нужни, с цел да се реализира нужният баланс сред публичен интерес и опазване в целокупност на традициите и фамилните полезности, присъщи за нашето общество ", посочи съпредседателят на групата на патриотите Искрен Веселинов.

Сред претекстовете за настояването е, че "семейството като цялост от майка, татко и техните деца, както и неговото действие по обезпечаването на здрава среда за развъждане, образование и обучение на децата би трябвало да е водещо при формулирането и използването на всички закони в Република България ". Законът за обществените услуги и измененията, които той постанова в Закона за протекция на детето и Семейния кодекс, слагат "основателни въпроси точно свързани с устоите на фамилията и неговата роля при развъждането на децата ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР