Парламентарната група на мандатоносителите от Продължаваме промяната (ПП) излезе с

...
Парламентарната група на мандатоносителите от Продължаваме промяната (ПП) излезе с
Коментари Харесай

ПП призова за отказ от похватите на хибридна война

Парламентарната група на мандатоносителите от " Продължаваме промяната " (ПП) излезе с декларация във връзка засилено тиражиране на " погрешни изказвания, които се популяризират в обществото, в това число от народни представители и партийни водачи ".

" Неистините и подправените вести се продуцират и популяризират от разнообразни политически субекти, за да се разделя обществото и да се всее суматоха, с цел да бъде извлечен на ниска цена политически дял. Смятаме това за безконтролно и неприемливо, и призоваваме към отвод от похватите на хибридната война в името на националния интерес на страната и богатството на всички български жители ", се споделя в декларацията, прочетена от депутата от Политическа партия Николай Ангов.

От групировката показват, че терзанията им са засилени от " забележимата синхронизация на активността на така наречен армии от тролове и общественото говорене на висши политически фигури ".

" Всеки ден чуваме най-малко по една неистина за държавното управление и за ръководещото болшинство. Работата на Опозиция не би трябвало да включва подправени вести, агитация и искрено заблуждение на българските жители. Активното разпространяване на погрешна информация стартира доста преди войната. В резултат на разпространяване на фактологически неточни изказвания стигнахме до обстановка, в която обществото към този момент не е единно даже по тематиката дали би трябвало да се погрижим за дами и деца, които бягат от война. Жени и деца на народ, който е взел участие в освободителната за нас война и е дал жертви в нея ", се споделя в декларацията.

От Политическа партия упорстват хибридните офанзиви да бъдат прекъснати, " не тъй като вредят на нас, а на българското общество, на хората, които са избрали всички нас в Народното събрание ".

Формацията се обърна и към българите с апел да ревизират информацията, която им се сервира. " Сравнявайте я с обстоятелствата и формалните данни, внимавайте с осведомителните източници, които употребявате, с цел да следите новинарския поток. Фалшивите вести въздействат непосредствено на вас, вашите близки и родственици, дано дружно се борим против тях ", предложи Ангов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР