Парламентарната група на ГЕРБ ще поиска създаването на анкетна комисия,

...
Парламентарната група на ГЕРБ ще поиска създаването на анкетна комисия,
Коментари Харесай

ГЕРБ искат парламентарна комисия за сделката на правителството с фонда Gemcorp, свързан с Путин

Парламентарната група на ГЕРБ ще изиска основаването на анкетна комисия, която да проверява подписания от кабинета меморандум за инвестиция от 1 милиард $, идваща от фонда Gemcorp на съветския олигарх Алберт Авдолян. Това заяви пред Българска национална телевизия депутатката Деница Сачева.

Инвестицията е обвързвана с плана за цех за акумулатори за депозиране на сила, който държавното управление промотира интензивно като опция на въглищните ТЕЦ-ове в басейна на „ Марица изток “. Очаква се планът да получи европейско финансиране по Плана за възобновяване и развиване. Инвеститорът Авдолян е бизнес-партньор на, шефа на „ Ростех “ Сергей Чемезов, един от най-приближените до Владимир Путин.

„ Съмнявам се, че инвестицията от 1 млрд $ ще се реализира, по-скоро ще има корист с европейски средства от Плана за възобновяване. “ – предвижда Сачева.

Според нея, ще се търсят способи за заобикаляне на публичните поръчки и ще се даде нерегламентирана държавна помощ посредством земя и енергийна инфраструктура в комплекса „ Марица-изток “. По думите и е допустимо планът да бъде употребен за пране на пари на съветски олигарси.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР