Парламентарната група на ГЕРБ-СДС в 48-ото Народно събрание запазва името

...
Парламентарната група на ГЕРБ-СДС в 48-ото Народно събрание запазва името
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Без правителство на националното съгласие нищо не може да се случи

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС в 48-ото Народно заседание резервира името си. Десислава Атанасова ще е ръководител на ПГ. За ръководител на Народното събрание предлагаме Росен Желязков, за зам.-председател ще предложим Росица Кирилова.

Това заяви водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред партийния актив и новоизбраните депутати от партията, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Всички партии се държат като в предизборна конюнктура и не престават да дават обещание неща, които знаят, че няма по какъв начин да станат. Защо толкоз настойчиво бягат от диалози по съответни тематики, попита Борисов, визирайки " Продължаваме промяната " и " Демократична България ", от чийто представители се чу, че няма да вземат участие в диалозите, водени от Росен Плевнелиев и Соломон Паси.

Бойко Борисов съобщи, че без държавно управление на националното единодушие нищо не може да се случи.

Правителство на малцинството е краен вид, в случай че се изчерпат всички разновидности, несъмнено ще го създадем. Това е задачата на Асен Василев, тъй като той знае какво е финансовото положение на страната. Днес за следващ път България излиза на финансовите пазари, сподели още водачът на ГЕРБ, който съпостави ситуацията сега с израза: На огромна скорост летим по нанадолнището - дългова серпантина.

Затова те (ПП - бел. ред.) не желаят да седнем на масата. За следващата година на страната са ѝ нужни към 15 милиарда, сподели още Борисов.

Според Борисов изходът от рецесията е един – диалози.

Няма смисъл да се приказва за първи, втори и трети мандат – това не е почтено към хората, не е почтено да се губи време, ние да вършим държавно управление на малцинството, което няма да бъде подкрепено, вторите да вършат държавно управление на малцинството, което да не бъде подкрепено и да се надяваме на третия мандат, продължи Борисов и съобщи, че без първите две партии – ГЕРБ и Политическа партия, да поемат някаква отговорност, другите партии са с по 7-8-9-процента.

Няма по какъв начин да има стабилитет, сподели Борисов. Той предложи след откриването на Народното събрание да има няколко дни за договаряния.

Без диалози, няма смисъл да продължаваме мъката, а да отиваме на избори. Не желаеме страната да продължи да живее в безпорядък. Тези, които сме били някакви, се дръпваме обратно – специалистите да се излъчат и да преодолеем зимата, съобщи Борисов. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР