Парламентарната група на ГЕРБ- СДС излезе с декларация пред народните

...
Парламентарната група на ГЕРБ- СДС излезе с декларация пред народните
Коментари Харесай

ГЕРБ: Няма да толерираме бягането от отговорност, търсенето на повърхностни и хаотични решения

Парламентарната група на ГЕРБ- Съюз на демократичните сили излезе с декларация пред народните представители.

" България е в обстановка на ценова рецесия, неотшумяла политическа рецесия, на прага на икономическа рецесия и нова вълна на здравна рецесия. Заявките за разноските на новото постоянно държавно управление са признак за първи крачки и към финансова рецесия ", се споделя в декларацията.

Парламентарната група на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили акцентира, че партиите в 47-ото Народно заседание би трябвало да основат опция за реализиране на национално единение във връзка с главните тематики пред българското общество. 

" Нито една от партиите в сегашния парламент няма мандат да взима и да постанова еднолични решения ", се споделя в позицията.

" Парламентарната група на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили осъзнава ролята си на монолитна съпротива на това разнородно болшинство. През тази сесия на сегашния парламент ние ще поставим всички старания, както да бъдем коректив на ръководството, по този начин и да предложим опита, експертизата и концепциите си за по-бързото възобновяване на страната от тежката обстановка, в която се намира. Готови сме да водим разговор с болшинството, стига партиите, които вземат участие в него, да са осъзнали, че и нашите гласоподаватели са български жители и чакат освен поръчки, а и дейности ".

Според ГЕРБ - Съюз на демократичните сили най- значимата задача на Народното събрание сега би трябвало да бъде приемането на бюджетната рамка.

" Наблюдаваме признаци на неосъзнаване на сложността на обстановката, в която се намираме и пориви на авантюризъм, безнаказаност и безучастие. Министрите не са подготвени с плановете, не е ясно какъв брой ще е инфлацията и недостига, за първи път няма покачване на МРЗ и пенсиите от началото на годината, а поръчките за 4 моста над Дунав, 3 тунела под Стара планина и други инфраструктурни планове звучат неуместно ". 

ГЕРБ - Съюз на демократичните сили обръщат внимание и на неналичието на диалози за Еврозоната и за Плана за възобновяване.

В декларацията си от парламентарната група прибавят: В началото на 2022 година, пред България има два пътя. Първият е на задълбочаване на другите рецесии в обществото. Вторият е на създаване на условия за общо национално изпитание, което да спомогне за тяхното превъзмогване. Като съпротива ние сме подготвени да участваме единствено във втория път, който дава опция за превъзмогването на рецесиите и предотвратява тяхното задълбочаване. В тази си роля ние няма да толерираме бягането от отговорност, търсенето на повърхностни и безредни решения, които не вземат решение, а задълбочават проблемите и самоцелни опити за борба и разделяне в обществото. Ние ще предлагаме решения на другите рецесии, само че от болшинството зависи, дали ще приема нашите хрумвания и ще се възползва от опцията да построява народен консенсус по значимите тематики ".

ГЕРБ - Съюз на демократичните сили упорстват: Време е актуалното държавно управление да показа управническата си стратегия, да потърси публично единодушие по нея и да се опита да я реализира. За страдание, към момента част от партиите в четворната коалиция и министрите излъчени от нея, не осъзнават ролята си на ръководещи и не престават да се държат по този начин, все едно се намират в предизборна акция или в съпротива. Това е причина за управнически неуспех, тъй като сходно държание приказва за политическа дезориентация, а оттова и за неспособност за взимане на съответни решения. Затова ще ви напомня – нито сте в съпротива, нито се намирате в предизборна акция – вие сте ръководещи и носите отговорност за всичко, което се случва в политическия, икономическия, обществения и културния живот на страната.

В декларацията се напомня, че са нужни диспути и по тематиката за започването на договаряния за участието на Република Северна Македония в Европейски Съюз.

ГЕРБ - Съюз на демократичните сили приключват декларацията си с думите: Пожелаваме триумф на всички през новата година и Бог да пази България!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР