Парламентарната група на ГЕРБ реши да не участва в извънредното

...
Парламентарната група на ГЕРБ реши да не участва в извънредното
Коментари Харесай

Извънредното заседание на НС се провали, ГЕРБ не се регистрираха

Парламентарната група на ГЕРБ реши да не взе участие в изключителното съвещание на Народното събрание, на което трябваше да бъде изслушан министър председателят Бойко Борисов по отношение на дейностите на държавното управление за ограничение на болестта от ковид. Заради неналичието на кворум съвещанието нямаше по какъв начин да се състои.
Решението на народните представители от ръководещата партия да не влязат в зала разгласи авансово депутатът Менда Стоянова.
"Не е добре ние, които призоваваме всеки ден хората да не се събират, да създадем огнище на болестта в Народно събрание, което да се разнесе в цялата страна ", безапелационна бе Стоянова.
"Това, че Народното събрание няма да се събере, не значи, че не работи и няма бистрота в неговата работа ", съобщи ръководителят на Бюджетната комисия. И добави, че в изискванията на изключително състояние, депутатите би трябвало да бъдат в пленарна зала, единствено когато се разискват законопроекти, касаещи актуалната рецесия.
"От началото на изключителното състояние опозицията е задала над 100 въпроса и е получила отговори на тях. Те могат да бъдат открити на уеб страницата на Народно събрание. Е, несъмнено, в този момент няма по какъв начин сътрудниците от Българска социалистическа партия и най-много тяхната лидерка, да вършат медийните си изяви от трибуната на Народно събрание ", разяснява още Стоянова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР