Парламентарната група на ГЕРБ настоява за нова процедура по избор

...
Парламентарната група на ГЕРБ настоява за нова процедура по избор
Коментари Харесай

ГЕРБ : Притежаваме широк набор от кадри за КЕВР

Парламентарната група на ГЕРБ упорства за нова процедура по желание на ръководител на КЕВР поради решението на Конституционния съд, който разгласи избора за противоконституционен.

" Главното съображение за процедурата, която беше стартирана на 21 януари и приключи на 9 февруари, беше, че по време на процедурата се трансформират разпоредбите. Няма по какъв начин тя да не е противоконституционна. Радвам се, че Конституционен съд в такива къси периоди излезе с взето решение. Проблемът, че сега имаме състав на КЕВР с ръководител, който е нелегитимен ", сподели депутатът Жечо Станков от ГЕРБ за " България заран ".

Той напомни, че ръководителят на КЕВР - Станислав Тодоров, е правист, както и че още един член от КЕВР може да се окаже нелегитимно определен.

" Г-н Тодоров би трябвало да огледа доста деликатно в законите и да ги съблюдава. На първо място съставът, който е в бранш " Енергетика ", където заседава КЕВР, беше понижен от 5 на трима члена. Всяко едно решение на този състав може да бъде оспорвано, в случай че се потвърди, че гласът на господин Тодоров, както и на другия член са влияели за взимането на решение. Тук приказваме за преференциални цени, цени на парното, цени на топлата вода ", добави Станков.

По думите му от партията му съблюдават главното си предписание - да бъдат градивна съпротива.

" Днес чакам сътрудниците от Българска социалистическа партия, " Продължаваме промяната " и " Демократична България ", в случай че са виновни - да внесат като изключителна точка да се започва процедура за избор на нов ръководител на КЕВР в извънредно къс период. Имат цялостната ни поддръжка. Политическа партия ГЕРБ има необятен набор от фрагменти във всички браншове. Ако има някоя готова партия, която може да номинира ръководител, то това е ГЕРБ/СДС ", разясни националният представител.

Според него Станислав Тодоров не дава отговор нито на старите, нито на новите правила за ръководител на КЕВР: " Не мога да поддържа неговата кандидатура, тъй като не дава отговор на изискванията. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР