Парламентарната група на ГЕРБ е готова да удължава заседанията на

...
Парламентарната група на ГЕРБ е готова да удължава заседанията на
Коментари Харесай

ГЕРБ е готова да работи и посред нощ за децата с увреждания, но парламентът ще почива през август

Парламентарната група на ГЕРБ е подготвена да удължава съвещанията на Народното събрание и да работи и измежду нощ, с цел да се одобряват законопроекти за разрешаване на проблемите на децата с увреждания. Лятната почивка на депутатите през август обаче няма да бъде отменяна, както предлага Българска социалистическа партия. Това се разбра от думите на депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова, която дефинира концепцията на опозицията като популистка.

По-рано през днешния ден депутати от парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " желаеха анулация на лятната почивка на Народното събрание до приемане на три законопроекта, касаещи проблемите на децата с увреждания. Проектите обаче още не са подготвени. В претекстовете на предлагането написа: " Докато майките и децата с увреждания стачкуват пред Народното събрание, излизането на депутатите във почивка би представлявало неприемлив акт на безсърдечие и безнаказаност. Отсъствието на властта в такава конюнктура би довело до голям брой премеждия за хората с увреждания, а забавянето на реакцията за някои от тях може да се окаже даже съдбовно ".

От ГЕРБ извадиха информация, че от 90 гласувания в сряда, водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е взела участие единствено в пет. Днес пък само се била записала при започване на съвещанието, с цел да й се регистрира работен ден, твърди Десислава Атанасова.

" Народното събрание не е завод, който да създава аварийни елементи ", разгласи ръководителят на парламентарната група на " Обединени патриоти " Волен Сидеров. В сряда той стартира иронично предложение депутатите да работя и през нощта.

По устав депутатите почиват през целия август.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР