Парламентарната група на ГЕРБ действа като някаква диверсионна група. Как

...
Парламентарната група на ГЕРБ действа като някаква диверсионна група. Как
Коментари Харесай

Ген. Атанасов: Възможно е в следващото правителство да няма министри от ДБ


Парламентарната група на ГЕРБ работи като някаква диверсионна група. Как по този начин ни записаха и в този момент разясняват? Ние просто имахме съвещание на парламентарната група, с цел да обсъдим това, което се е случило през седмицата, да обсъдим рисковете пред основаването на болшинство и държавно управление. Това съобщи в изявление за " Лице в лице " по bTV съпредседателят на " " (ДБ) ген. Атанас Атанасов  ген. Атанас Атанасов Атанас Петров Атанасов е роден на 17 май 1959 година в с. Батин, България. О. з. ген. Атанас Петров.

Той призна, че е учуден от публикуваните фрагменти и подсети, че до момента не е имало случай, в който депутати да бъдат записвани по подобен метод.

Защото стафът на Народното събрание в огромна част е този, който беше назначен по времето на ГЕРБ. Досега подобен случай не е имало - някой да бъде записан по този метод, сподели той.

По централната тематика за лъчение на ново държавно управление съпредседателят на Демократична България изясни, че от партията се отнасят държавнически към този развой.

Кризите, в които се намираме, са по-опасни от разликите, които имаме. На България ѝ би трябвало парламент, би трябвало да бъдат признати закони поради Плана за възобновяване и резистентност, само че освен, означи ген. Атанасов.

Той добави, че първият стадий от договарянията ще приключи най-късно в понеделник с представянето на управническата стратегия, в която е написано какви дейности би трябвало да бъдат подхванати през идващите шест месеца. После следва вторият стадий, касаещ структурата и персоналния състав на кабинета.

За избора на ръководител на КПКОНПИ Атанасов бе безапелационен, че в случай че бъде потвърдена неговата принадлежност към тогавашната Държавна сигурност, то от Демократична България няма да го поддържат.

Ще подкрепим Бойко Рашков, само че дано бъде тестван. Аз персонално не знам той да е принадлежал към Държавна сигурност, само че в случай че се разбере, че е принадлежал, нашето решение ще е ясно, акцентира той.

На въпрос за избора на ръководител на КЕВР, който Конституционният съд дефинира като противозаконен, Атанасов отговори сбито, че " няма безгрешни хора и се позволяват неточности, които по-важното е по-късно да се поправят ".

В умозаключение съпредседателят на Демократична България загатна, че има възможност, в случай че се образува ново държавно управление, в него да няма министри на Демократична България.

Имаме нашите условия, само че те ще бъдат предявени през втория стадий. В този смисъл не сме решили дали ще участваме с министри, защото това зависи от избрани условия, уточни ген. Атанасов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР