Парламентарната група на ДПС ще работи за възстановяване на нормалността

...
Парламентарната група на ДПС ще работи за възстановяване на нормалността
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: Ще работим за възстановяване на нормалността в политиката

Парламентарната група на Движение за права и свободи ще работи за възобновяване на нормалността в политиката.

Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в словото си от парламентарната естрада по време на откриването на 47-ото Народно заседание.

"Кризите провокираха избори, изборите предизвикваха и задълбочаваха рецесиите ", уточни Карадайъ. Според него градивният политически разговор би трябвало да бъде в основата на работата на новия парламент.

"Безусловната отговорност, с която сме натоварени, е да прекъснем рецесията и да стартираме да решаваме проблемите ", добави още водачът на Движение за права и свободи.

"На старта на 47-ия парламент няма да сме политически правилни, в случай че не създадем разбор на изборния развой. Тази година организирахме 3 парламентарни избора, като два от тях по нова изборна технология ", добави още Карадайъ.

По думите му анализът на изборите през юли и ноември демонстрира, че ниската изборна интензивност се дължи и на усложненията, провокирани от машините.

"Специално място би трябвало да отделим на организацията на изборния развой. Два от тези три избора, бяха проведени от служебни кабинети ", разяснява Карадайъ.

Той регистрира, че натискът и репресията от страна на вътрешния длъжностен министър и при двата следващи избора, са минали всевъзможни граници. "Под лозунга битка с купения избор, бяха осъществени закононарушения срещу гражданските и политическите права на българските жители ", разяснява Мустафа Карадайъ. Той съобщи, че от много време Движение за права и свободи сигнализират, че държанието на полицията може да стане безотговорно.

Лидерът на Движение за права и свободи разкритикува и ЦИК за организацията на изборите.

"Избирателят ни разпореди тежката задача да стабилизираме политическия развой. Как ние от Движение за права и свободи разбираме това. На първо място да се възвърне разговорът сред политическите субекти и сред институциите и когато приказваме за господство на закона, това значи първо самите ние да съблюдаваме прецизно Конституцията и законите на страната ", сподели още Карадайъ. Според него политическата рецесия би трябвало да се реши със съставянето на постоянен кабинет.

Мустафа Карадайъ обърна внимание, че България съдбовно закъснява с Плана за възобновяване.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР