Парламентарната група на “ - Демократична България внесе в деловодството

...
Парламентарната група на “ - Демократична България внесе в деловодството
Коментари Харесай

Временна парламентарна комисия ще работи по имунитетите на Бойко Борисов и Кирил Петков

Парламентарната група на “ - Демократична България ” внесе в деловодството на Народното събрание план за решение за основаване на краткотрайна парламентарна комисия по настояванията на основния прокурор за лишаване депутатските имунитети на Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г (ГЕРБ), Даниел Александров (ГЕРБ) и (ПП-ДБ), оповестиха от пресцентъра на ПП-ДБ.

Според предлагането, комисията ще се състои от 12 депутати - по двама души на паритетен принцип от всяка парламентарна група. Тя ще работи до привършване на предмета си, само че би трябвало да приключи работата си не по-късно от 18 юли 2023 година За всеки случай би трябвало да реши дали са налице задоволително данни за осъществено закононарушение от общ темперамент и ще се изготвя настрана мнение. В Народното събрание са импортирани голям размер доказателствени материали, с които членовете на комисията би трябвало да се срещнат. 

Със основаването на тази краткотрайна комисия се следва практиката на Народното събрание до момента по редица други случаи с поискани от прокуратурата имунитети на народни представители. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР