Парламентарната група на Демократична България“ внесе проект на решение за

...
Парламентарната група на Демократична България“ внесе проект на решение за
Коментари Харесай

Демократична България“ внесе в парламента проекторешение за оказване на военна помощ на Украйна

Парламентарната група на " Демократична България “ внесе план на решение за възлагане на Министерския съвет да окаже военно-техническа помощ на Украйна, оповестява пресцентърът на Демократична България.

Според плана военно-техническа помощ би трябвало да е " съгласно потребностите на Украйна и опциите на България ". Предвижда се финансирането да стане за сметка на държавния бюджет и от специфичните фондове на Европейския съюз и НАТО за общо финансиране на поддръжката за Украйна.

" В подтекста на действителните закани за сигурността в целия район, българският народен интерес би трябвало да се дефинира през участието на страната в Европейския съюз и НАТО и по отношение на връзките ни със съдружниците, забележителна част от които предоставиха директна военна помощ и поддръжка на Украйна “, се споделя в претекстовете към плана, импортиран през днешния ден в деловодството на Народно събрание, след представянето му на съдружен експертен съвет по защита, се показва в информацията.

В него се регистрира, че законните и оправдани през призмата на интернационалното право отбранителни дейности на Украйна могат да бъдат дейно подкрепени посредством даването на съответно въоръжение и съоръжение, което изцяло дава отговор на потенциала и опциите на българския военно-промишлен комплекс и няма да отнеме от стратегическите отбранителни платформи и запаси на Българската войска.

Подчертава се категорично, че отбранителните дейности на Украйна са нейно неотменимо право, което е в цялостно сходство с член 51 от Устава на Организация на обединените нации, като се има поради, че помощта за нападнатия не е интервенция във войната, а е поддръжка за възобновяване на мира.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР