Парламентарната група на “Демократична България няма да подкрепи вота на

...
Парламентарната група на “Демократична България няма да подкрепи вота на
Коментари Харесай

Христо Иванов: Ако вотът на недоверие успее, никой няма отговор какво идва след това -

Парламентарната група на “Демократична България ” няма да поддържа вота на съмнение против държавното управление, разгласи ръководителят й Христо Иванов след присъединяване в среща с вносителите от ГЕРБ.

В същото време Демократична България ще поддържа ръководителя на Народното събрание Никола Минчев, чиято оставка желаят от Има Такъв Народ, ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ".

“Демократична България ” няма да поддържа вота на съмнение. Ние удостоверяваме нашата поддръжка за ръководството, тъй като не виждаме безусловно никаква политическа опция в този миг. Смятаме, че хвърлянето на страната в още по-голяма рецесия е безконтролно, съобщи Иванов.

“Смятаме, че отговорът на тази извънредно комплицирана обстановка - и вътрешнополитическа, и икономическа, и геополитическа, в която се намираме, изисква разговор и по тази причина се отзовахме на тази среща. Това е знак, че би трябвало да се търси разговор в името на страната. Но този разговор може да има единствено една цел - по-голяма управляемост на страната, а дейности, които я хвърлят в неуправляемост, без никакъв проект, за нас не е добра опция. И от тази позиция имаме съществени разлики с сътрудниците от ГЕРБ ”, добави той.

Според Христо Иванов главният проблем е неналичието на идея какво ще се случи със страната след рухването на това държавно управление:

“Ако този избор успее, никой няма отговор на въпроса какво идва по-късно. Има всевъзможни персонални вендети, само че никой няма виновен политически отговор какво става със страната. И до момента в който не чуя някой да даде отговор на този въпрос, всички дейности за мен за безотговорни. ”

Христо Иванов изрази цялостна поддръжка за Никола Минчев и го дефинира като отличен ръководител на Народното събрание:

“Ще го подкрепим с голямо наслаждение и почитание към господин Минчев. Многократно самата съпротива е изразявала уважението си към него. ”

“Разиграва се един неподобаващ опит да се закрепи разпадащата се група на Има Такъв Народ, като й се даде поддръжка от останалите сили в опозицията да нападна позицията на ръководителя. Може да има политическа логичност, само че още веднъж е безконтролно. Имаме фигура с престиж, само че би трябвало да я счупим, с цел да може хората от Има Такъв Народ да замажат ситуацията по някакъв метод ”, добави Христо Иванов.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР