Парламентарната група на "БСП за България" внесе в парламента предложения

...
Парламентарната група на "БСП за България" внесе в парламента предложения
Коментари Харесай

Домашното насилие да е престъпление от общ характер, предлага БСП

Парламентарната група на "БСП за България " внесе в Народното събрание оферти за промени в Наказателния кодекс, които привеждат условията на Истанбулската спогодба в частта за ограничения против домашното принуждение на нивото на българското законодателство. Това разгласи на брифинг в Народното събрание водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от Българска социалистическа партия, член на Парламентарната група на... към профила.

"Декларираме, че сме за всички ограничения за битка с домашното принуждение, както сме го правили в годините до момента с национални акции, с промени в законодателството, с оферти за закони по тази тематика. Продължаваме. За нас е безусловно недопустимо домашното принуждение във всичките му прояви и по тази причина предлагаме действително решение на тези проблеми посредством промени в българските закони ", разяснява Нинова.

Българска социалистическа партия предлага насилието в Наказателния кодекс да се третира като закононарушение от общ темперамент. Досега то беше такова от частен темперамент и не даваше опция да се преследва със способите на държавното обвиняване, изясни Нинова.

Българска социалистическа партия предлага и да се сътвори дипломиран състав, с който се усилват наказванията против лица, направили принуждение, и изключително в случаите на рецидив.

С тези оферти изпълняваме тези условия на Истанбулската спогодба, които чакат от страните, които са я подписали, да приведат националното си законодателство в този тип, сподели Нинова. Тя посочи, че това е първа стъпка от цялостен комплекс промени в законодателството. Следващата седмица Българска социалистическа партия ще предложи основаване на спешни центрове във всички регионални градове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР