Парламентарната група на БСП за България внесе искане за предоставяне

...
Парламентарната група на БСП за България внесе искане за предоставяне
Коментари Харесай

От БСП поискаха договора между пътната агенция и Автомагистрали за Хемус

Парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " внесе искане за даване на контракта сред Агенция " Пътна инфраструктура " и " Автомагистрали " за строителство на " Хемус ", съобщи организация " Фокус ". В края на предходната година на държавното сдружение беше предоставено да проектира и построи сектора от от Боаза до Велико Търново, или общо 134 км. Посочената стойност е 1.1 милиарда лева без Данък добавена стойност. Не са посочени периоди за построяването на трасето.

По този мотив от пътната организация оповестиха, че договорът ще бъде изпратен за информация в Агенцията по публични поръчки (АОП) в законоустановения период до един месец от сключването му. В известието до медиите се показва, че договорът е на съображение член 14, алинея 1, т. 6 от Закона за публичните поръчки, използван за обществени възложители, какъвто е АПИ.

" Сумата от 1.124 млн. лв. е в специфична сметка в Българска народна банка, като средствата от нея могат да бъдат употребявани единствено за осъществяване на действия по сектора от 134 км от " Хемус ". Към сегашния миг няма осъществени заплащания ", се споделя още в известието на АПИ.

" Автомагистрали " ЕАД няма подписани контракти с подизпълнители за строителство на предоставените от АПИ 134,14 км на " Хемус ". Изграждането на правата е разграничено на 6 сектора. Целта е тя да бъде подготвена до 2023 г.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР