Парламентарната група на БСП за България търси подкрепа от останалите

...
Парламентарната група на БСП за България търси подкрепа от останалите
Коментари Харесай

БСП търси подкрепа за отлагането на либерализацията на електроенергия

Парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " търси поддръжка от останалите политически сили в Партийния дом за отсрочване либерализирането пазара на електрическата сила с една година. Пред публицисти депутатът Драгомир Стойнев изясни, че през днешния ден в енергийна комисия ще бъдат гледани измененията в Закона за енергетиката, които касаят отлагането на либерализацията на пазара на електрическа енергия за бита. Стойнев се надява всички партии да поддържат едно рационално решение, тъй като в случай че тази либерализация се случи, хората ще понесат хаоса на ръководещите.

Българска социалистическа партия са обезпокоени за това, което следва, в случай, че няма постоянно държавно управление, няма модел, не се знае по какъв начин ще се компенсират битовите консуматори и електроснабдителните сдружения нямат средства, с които да купуват сила, която да дават на бита. Ако либерализацията се състои, ще сътвори огромни проблеми, предизвести Драгомир Стойнев.

" Хаосът сега е голям, към момента нужните пари във Фонда сигурност на енергийната системи ги няма, на следващия ден стартира предизборната акция и няма кой да се грижи за семействата. Важно е още през днешния ден партиите да поддържат законопроекта, хората да се успокоят и да си отдъхнат ", акцентира Драгомир Стойнев.
 Българска социалистическа партия отсрочва с година либерализацията на енергийния пазар
Българска социалистическа партия отсрочва с година либерализацията на енергийния пазар

Фондът за сигурност на енергийната система е изпразнен

Междувременно, става известно, че ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи са внесли през днешния ден в Народното събрание Законопроект за изменение и допълнение на Закона за енергетиката. В него се предлага отсрочване с 1 година либерализацията на пазара на електрическа енергия за битовите консуматори. Според вносителите този интервал ще се употребява за финансово стабилизиране на сдруженията от групата на БЕХ и ФСЕС. Също по този начин ще се даде опция на Министерски съвет и Министерството на енергетиката да проведат осведомителна акция, с цел да срещнат потребителите с процеса на либерализация.

Законопроект със същото предложение са внесли през днешния ден и от парламентарната група на " ИТН ". Според групировката на Слави Трифонов премахването на регулирането на цените за битовите консуматори ще докара до извънредно отрицателни последствия за крайните консуматори.
 Депутатите се опасяват, че ще заплащат по-скъп ток при цялостна либерализация
Депутатите се опасяват, че ще заплащат по-скъп ток при цялостна либерализация

Народните представители отхвърлиха ветото на президента
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР