Парламентарната група на БСП за България“ ще сигнализира ДАНС и

...
Парламентарната група на БСП за България“ ще сигнализира ДАНС и
Коментари Харесай

БСП сигнализира ДАНС и службите заради „Миротворец“

Парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ ще алармира ДАНС и ще желае чуване на службите в Комисията за надзор на службите в Народното събрание поради украинския уебсайт „ Миротворец “, в който политици, общественици и публицисти са оповестени за врагове на украинската страна. Това разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти в Народното събрание.

Тя прикани сътрудниците си депутати да питат украинската посланичка и даже да се откри контакт с президента на Украйна Володимир Зеленски за какво откакто България оказа помощ на украинската страна по всевъзможен метод – с филантропична, материална и военна помощ, в този момент политици, публицисти и общественици се афишират за врагове.

Тя дефинира позицията на украинското посолство по тематиката като цинична и неприемлива за Българска социалистическа партия. Как тъкмо публицисти и Кристиан Вигенин заплашват националната сигурност на Украйна, недоумява Нинова. Информацията на уеб страницата била употребена за научноизследователски, креативен и журналистически и цели. Творчество било да призоваваш за гибел, възмутени са левите. В кое обикновено законодателство по света се приканва към убийства и се качват описи на хора, запита Нинова.

Тя посочи, че ръководещите употребяват единствено красиви думи по тематиката, само че без действителен резултат и деяние. Няма никакво действително деяние – да се извика украинският дипломат, да беседват със Зеленски, и нищо. Ходят по коридорите и споделят по какъв начин всичко това е неприятно. Да, смут е. Има държавно управление, има министър председател, има външен министър и да реагират, сега те ръководят страна, настоя Нинова.

Според нея информацията в украинския уебсайт „ Миротворец “ нямало по какъв начин да бъде провокация.

Заместник-председателят на Народното събрание и народен представител от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин увери, че не се опасява за живота си, а по-скоро е отчаян и изумен, че в продължение на няколко дни страната не подхваща нищо. Той не преувеличава смисъла на уеб страницата „ Миротворец “ и е видял какви апели се съдържат в него. В Украйна се случват ужасни неща, само че това не е причина по неразбираеми критерии да се включват други хора в уеб страницата, тъй като това е директно нарушаване на правата на личността и се издават политически и смъртни присъди посредством включването на хора в този уебсайт, уточни Вигенин. Той не желае казусът да се употребява за пропагандни цели, само че чака институциите да защитят жителите.

Кристиан Вигенин добави, че не се е срещал с украинския президент Вoлодимир Зеленски, когато той е бил в София. Той има вяра, че Украйна би следвало да съблюдава обикновени правила, да съблюдава правата на индивида и да извършва интернационалните си задължения.

В пленарна зала от „ Възраждане “ желаеха вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел да бъде изслушана във връзка със листата с врагове на Украйна в уеб страницата „ Миротворец “. В декларация от името на парламентарната група Ангел Георгиев разгласи, че партията ще сезира прокуратурата и ще изпрати писма до ДАНС и до президента Румен Радев, като ще упорства пред президента НСО да предложи защита включените в листата българи. От „ Възраждане “ също оферират и Народното събрание да гласоподава обща декларация по тематиката.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР