Парламентарната група на БСП за България предлага свои алтернативни мерки

...
Парламентарната група на БСП за България предлага свои алтернативни мерки
Коментари Харесай

БСП със своя линия от мерки: Да се дава мин. заплата+осигуровки на всички в неплатен отпуск

Парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България ” предлага свои различни ограничения за преодолявана на рецесията, подбудена от разпространяването на ковид.

Предложенията на левицата са в четири направления и бяха аргументирани в Народното събрание от водача на партията Корнелия Нинова по време на дебатите по актуализация на бюджета.

Първата група от ограничения се отнасят до всички хора, излезли в неплатен отпуск за времето на изключителното състояние и нямат никакъв приход. Към тази група спадат всички самоосигуряващи се лица, измежду които архитекти, юристи, счетоводители, дейци на културата и други. За тях от Българска социалистическа партия желаят държавното управление да обезпечи една минимална работна заплата, както и осигуровките към нея, което възлиза на 725 лв.. Това ще коства на бюджета общо 912 млн. лв..

„ Втората група наранени хора и проблем, който остава необхванат от актуализацията на бюджета, са земеделските стопани. Предлагаме 30 млн. лв. директна дотация от бюджета към тях, само че целева – за развъждане на плодове, зеленчуци, месо и мляко ”, изясни още Нинова.

Сред предложенията на Българска социалистическа партия има и такива за облекчения за дребния и междинен бизнес, който да бъде освободен от такса „ боклук ”, тротоарно право, както и възнаграждение на Данък добавена стойност върху храни, които са се развалили поради възбраните.

От левицата упорстват още и за помощ към общините в размер на 400 млн. лв. от бюджета, с цел да могат те да компенсират загубата от локалните налози и такси.

Според плановете на опозицията четирите ограничения ще костват на държавната хазна към 1,5 милиарда лв..
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР