Парламентарната група на БСП е освободила от ръководните постове Антон

...
Парламентарната група на БСП е освободила от ръководните постове Антон
Коментари Харесай

Депутатът от БСП Антон Кутев вече не е зам.-председател на парламентарната група

Парламентарната група на Българска социалистическа партия е освободила от управителните постове Антон Кутев, до момента зам.-председател на групата, както и секретаря й Кристиан Вигенин, заяви от трибуната ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева.

" Предполагам, че рецензиите, които насочвам към управлението, са причина за промяната ми ", разяснява Кутев, представен от Българска телеграфна агенция.

Според източници на Нова телевизия Вигенин пък ще бъде повдигнат за зам.-председател на Народното събрание. Постът е безработен откакто преди година и половина от него беше отхвърлен левият народен представител Валери Жаблянов. Досега Българска социалистическа партия отхвърляше да излъчи претендент в символ на митинг.

Самият Жаблянов пък към този момент няма да е представител в българската делегация на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, осведоми " Клуб Зет ". Формалната причина е, че Жаблянов не отишъл на последната сесия, на която се гласоподава възобновяване на пълномощията на Русия като член на ПАСЕ.

На мястото на Вигенин и Кутев в управлението на парламентарната група влизат депутатите Александър Симов, Пенчо Милков и Димитър Данчев, които стават секретари.

" Направихме промени в ПГ на " Българска социалистическа партия за България ", тъй като за локалните избори би трябвало да имаме нова тактика ", разяснява пред медиите членът на партийното управление Стоян Мирчев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР