Парламентарната единодушно одобри на първо четене проект за изменение на

...
Парламентарната единодушно одобри на първо четене проект за изменение на
Коментари Харесай

Медийната комисия единодушно одобри проект за изменение на ЗРТ

Парламентарната единомислещо утвърди на първо четене план за изменение на.
Промените се постановат поради нуждата от транспониране в националното законодателство на разпореждания на Еевропейската инструкция за аудиовизуалните медийни услуги.
 Медийната комисия отхвърли измененията в Закона за радиото и малкия екран Медийната комисия отхвърли измененията в Закона за радиото и малкия екран
С 6 гласа " за ", 4 " срещу " и 8 " въздържал се " депутатите от комисията по просвета и медии в Народното събрание отхвърлиха предлаганите от Българска социалистическа партия прочие..
ще би трябвало да управлява и платформите за шерване на видеоклипове. Заместник-министърът на културата Амелия Гешева показа пред депутатите акценти от плана:
" Създава се указател на доставчиците на услуги на платформи за видеосподеляне под юрисдикцията на България за по-голяма бистрота по отношение на действителните притежатели на медиите. Съвет за електронни медии включва в съществуващите си регистри връзка към информацията за структурата на собствеността и за действителните притежатели на съответните снабдители, която е налична в Търговския указател и разпореждания за насърчаването на медийната просветеност - нещо, което ние считаме за извънредно значимо ".
Директорът на административна дирекция на Българското национално радио Милен Митев съобщи, че Радиото поддържа законопроекта, само че насочи и искане:
" Единствено в хода на публичното разискване БНР изрази мнение в интерес на това, защото сега редом имаме два законопроекта за изменение на Закона за радиото и малкия екран те да бъдат гледани по едно и също време в своята цялост, макар че се отнася за разнообразни елементи от закона ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР