Парламентарната асамблея на Съвета на Европа прие резолюция, даваща възможност

...
Парламентарната асамблея на Съвета на Европа прие резолюция, даваща възможност
Коментари Харесай

Киев огорчен: Руската делегация се връща в ПАСЕ

Парламентарната асамблея на Съвета на Европа одобри резолюция, даваща опция за връщане на съветската делегация в ПАСЕ, съобщи Дойче веле. Заради анексията на Крим през 2014 година на Русия бяха наложени наказания, в резултат на които нейните представители бяха лишени от правото да гласоподават и да се изричат по време на съвещания.

До момента тя не е изпълнила нито едно от поставените условия. Въпреки това съветската делегация ще може да се върне в ПАСЕ без да извърши договореностите от Минск и без да й се слагат каквито и да е условия във връзка с суверенитета на Украйна и интернационалното право.

Преди осем месеца парламентарната асамблея на съвета на Европа отхвърли оферти план за резолюция, улесняваща реабилитирането на Русия в организацията.
Русия договаря за присъединяване в юнската сесия на ПАСЕ

С резолюцията, призната през тази нощ, се не разрешава националните делегации да бъдат наказвани с лишаване на правото на глас и на изявления.

След напрегнати диспути за документа гласоподаваха 118 депутати, а срещу него 62.
Към текста на резолюцията бяха импортирани голям брой ремонти от Украйна, които бяха обсъждани в продължение на пет часа, само че бяха отхвърлени от депутатите.

През лятото на 2017 година Москва спря да заплаща вноските си в Съвета на Европа. Членът на украинската делегация в ПАСЕ Борислав Береза разяснява, че съветският дълг е 70 милиона сребърника, поради които са признати поправките в регламента, връщащи Русия в асамблеята.

"Утре съветските делегати ще могат да се върнат в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа. Това значи действителна смяна в европейските стандарти. Сега понятието "европейски полезности " се възприема по различен метод. Наистина като 70 милиона сребърника, а не като стандарти за морал, нравственос, народна власт и господство на правото. " - съобщи Береза.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР