Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) отказа да разреши

...
Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) отказа да разреши
Коментари Харесай

ПАСЕ не разреши създаването на парламентарна група на крайната десница

Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) отхвърли да позволи основаването на парламентарна група на крайнодесните партии, съобщи Франс прес.

Създаването на новата политическа група Нови европейски демократи/Европа на нациите и свободите беше поискано при започване на годината. Досега обаче бюрото на ПАСЕ не успяваше да вземе решение.

Целта на групата, чийто ръководител трябваше да стане Мартин Граф от крайнодясната Австрийска партия на свободата (АПС), беше да сплоти депутати от АПС, Алтернатива за Германия, италианската партия Лига и депутати от България, Чехия и Естония.

" Съветът на Европа беше учреден за отбрана на демокрацията, човешките права и правовата страна. Австрийската партия на свободата, Алтернатива за Германия и партията Лига желаят да унищожат демокрацията и правовата страна и да лишат хората от техни съществени права. Много от техните членове са расисти, антисемити и ислямофоби, което опонира на задачите на организацията ", съобщи немския народен представител Франк Швабе, член на бюрото на ПАСЕ.

Парламентарната асамблея на Съвета на Европа включва над 300 депутати от 47-те страни членки на Съвета на Европа, напомня Агенция Франс Прес. В момента в ПАСЕ има шест политически групи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР