Парламентарната антикорупционна комисия прие доклада на Комисията за противодействие на

...
Парламентарната антикорупционна комисия прие доклада на Комисията за противодействие на
Коментари Харесай

Парламентарната антикорупционна комисияприе доклада на КПКОНПИ

Парламентарната антикорупционна комисия одобри отчета на Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество /КПКОНПИ/ за предходната година, следва разглеждането му в пленарна зала, написа " 24 часа ".

Това е показал ръководителят на парламентарната комисия и депутат от НФСБ Борис Ячев, оповестиха от партията.

По думите на Ячев за 2019 година КПКОНПИ е приела 222 решения за внасяне на искове в съдилищата в размер на близо 850 млн. лева По линия на противопоставяне на корупцията 450 от направените инспекции са завършили с резултати и са импортирани в Прокуратурата. През предходната година са подадени 166 сигнала за спор на ползи - при 14 от тях е открит подобен.

По време на съвещанието на парламентарната комисия са били коментирани и 9 взаимни интервенции на КПКОНПИ и Специализираната прокуратура, придобили мощна гласност през предходната година, показал Ячев. Сред тях е следствието на кмета на Червен бряг, на който е повдигнато обвиняване за длъжностни закононарушения, касаещи социална поръчка.

Повдигнато е обвиняване на кмета на Чупрене, област Видин и негови доближени поради продажби на общински земи на сдружения, свързани с властимащите. Разследвани и с обвинявания са кметът на Божурище и членове на екипа му за закононарушения по работа, свързани с продажба на общински земи на занижени цени на сдружения на родственици на кмета. Разследван е и началникът на митническото бюро в Севлиево за това, че е взимал " такса успокоение " от локална компания против обещанието да не се правят митнически инспекции. Повдигнато е обвиняване.

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР