Парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева,

...
Парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева,
Коментари Харесай

Цвета Караянчева на аудиенция при папата на 24 май

Парламентарна делегация, водена от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, ще бъде призната на визита от Негово Светейшество папа Франциск на следващия ден, заяви пресцентърът на Народното събрание.

В състава на делегацията са ръководителят на Групата за другарство България - Италия и на Комисията по европейските въпроси и надзор на европейските фондове Кристиан Вигенин и народните представители от Групата за другарство Младен Шишков, Павел Шопов, Симеон Симеонов и Албена Найденова.

В нея са включени представители на изпълнителната власт, на Светия Синод на Българската православна черква и на Католическата черква.

Днес ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева и водената от нея парламентарна делегация ще беседват с ръководителя на Сената на Италианската република Мария Казелати.

Българската публична делегация, водена от Караянчева, ще има визита при Негово Светейшество папа Франциск на следващия ден. Преди това ръководителят на Народното събрание ще организира диалог на четири очи със Светия отец. По-късно Караянчева ще се срещне с Държавния секретар на Ватикана Негово Високопреосвещенство кардинал Пиетро Паролин.

На 24 май - Денят на българската култура и просвета и славянската книжовност, членовете на делегацията ще участват на молебен и поклонение пред мощите на Свети Кирил в базиликата " Сан Клементе ". Непосредствено по-късно ще бъдат поднесени цветя пред българската плоча в базиликата " Санта Мария Маджоре ", където славянските книги са получили публично самопризнание от Ватикана.

По време на визитата си в Рим българската делегация ще сервира цветя пред паметника на Иван Вазов. Народните представители ще участват на приема в българското посолство в Рим във връзка 24 май. На него ръководителят на българския парламент Цвета Караянчева ще връчи почетни плакети на Народното събрание във връзка 140 години от определяне на дипломатически връзки сред България и Италия на персони, съдействали за развиването на двустранните връзки.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР