Парламентаризмът е най-сложната система за управление, но по правило –

...
Парламентаризмът е най-сложната система за управление, но по правило –
Коментари Харесай

Крум Зарков: Една конституция е добра, когато не позволява безвластие

Парламентаризмът е най-сложната система за ръководство, само че по предписание – всичко незабавно излиза неверно, по този начин разяснява по bTV някогашният правосъден министър Крум Зарков незабавните промени в закона против домашното принуждение.

Според него значимо е дали ще има система, която да предотвратява насилието и да санкционира насилниците, да проработи цяла система от органи, с цел да не се стига да тежки последствия.

Депутатите се пробват да задушат националния яд. Няма връзка сред осъщественото закононарушение и размера на наказването. Превенцията е в неизбежността на наказването, добави Зарков. Той акцентира на това, че е значимо по какъв начин се работи с насилника в пандиза – изисква се ограничения и подготвеност.

 

Законовите текстове се пишат комплицирано – всяка има значение. Излишен е срокът за интимна връзка. Но въпреки всичко законодателните текстове приключват в президентството. Объркване има в целия текст на закона против домашното принуждение. До 15-дневен период признатите промени би трябвало да са в президентството и президента ще реши дали да наложи несъгласие.

 

За правосъдната промяна през май имаше сериозен пробив с приемане на механизма за следствие на основния прокурор. Важното е никой да не е над закона. В момента този механизъм е блокиран.

Трети 3 март е народен празник, не виждам за какво се подлага на спор. А служебният кабинет идва, когато има рецесия – въпреки всичко конституцията е добра, когато не разрешава безредие. А нашата съумя да отговори на всички лудости на българската политическа класа, изясни правният консултант на президента Румен Радев.

 

24chasa.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР