Паркур-площадка, отпечатана на 3D принтер, ще отвори врати в училище

...
Паркур-площадка, отпечатана на 3D принтер, ще отвори врати в училище
Коментари Харесай

Отпечатаха паркур-игрище на 3D принтер


Паркур-площадка, отпечатана на 3D принтер, ще отвори порти в учебно заведение в Прага
(снимка: CC0 Public Domain)

Първият по рода си паркур-парк, „ отпечатан” посредством 3D принтер, е подготвен за потребление. Той се намира в Чехия и има размери 14 на 12 метра. Зоните на ударите са облицовани с ударопоглъщаща гума, а самостоятелните трудности са направени от бетон.

Паркур-паркът е дело на строителното сдружение Stavební spořitelna Česká spořitelna (). Тя е основателят на Protozoon, първата в Чехия къща, направена посредством 3D щемпел. Игрището е и резултат от съдействие на сдружението с огранизации от обществената сфера и проучвателен предприятия.

Основите на спортното оборудване са „ отпечатани” от рециклиран бетон, прочут като „ ребетонг”, отбелязва. Това решение е направено в съдействие с откриватели от Технологичния университет в Бърно.

Паркур-площадката, проектирана от архитекта на Buřinka Даниел Самек, ще отвори порти в края на септември 2021 година и ще бъде включена в новата зона за отдих в началното учебно заведение „ Купецки” в Прага.

Самек споделя, че е бил притеглен от плана заради неговата досегаемост, защото паркурът не изисква скъпо съоръжение и може да се употребява както от деца, по този начин и от възрастни. „ Детската площадка, която в този момент се основава, е неповторима с това, че работи със заоблени форми”, споделя архитектът.
още по тематиката
В промишленост, изправена пред доста провокации, като дефицит на служащи и възходящи строителни материали, Buřinka твърди, че роботиката и 3D печатът биха могли да обезпечат нужните решения за чешките строителни компании.

„ Жилището не значи единствено четири стени”, споделя Либор Вошицки, ръководител на Съвета на шефовете на Buřinka. „ Също по този начин е от значително значение да имате опция да прекарвате свободното си време навън, безвредно, покрай дома”.

Има доста детски площадки за предучилищна възраст, само че за по-големите деца липсват задоволително благоприятни условия, по тази причина компанията взема решение да употребява новаторска технология за, с цел да сътвори детска паркур-площадка. “В същото време желаеме да потвърдим изгодите от потреблението на рециклиран бетон, по този начин наречения ребетонг”, обобщава Вошицки.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР