Паркоместа за два електромобила със зарядна станция за возилата ще

...
Паркоместа за два електромобила със зарядна станция за возилата ще
Коментари Харесай

Правят паркинг за електромобили в нов модерен комплекс

Паркоместа за два електрическия автомобил със зарядна станция за возилата ще има в новостроящия се комплекс „ Еделвайс ” в регион „ Западен ”. Екстрата е казус в жилищните планове под тепетата и още една стъпка в задачата „ Зелен град ” съгласно вложителите от кооперация Инвестиционен алианс.

Идеята е освен да се концентрира вниманието на купувачите, само че и да се наложи един по-висок стандарт в живота на пловдивчани. Отделно слънчеви панели и дребни генератори ще зареждат осветлението в благоустроените паркови зони към постройките, дават обещание вложителите.

„ Еделвайс ” е енергийно ефикасен жилищен комплекс, който съчетава в себе си съвременна и в същото време функционална архитектура и дизайн. Развит е в две секции с 50 жилището. Това е първият план на кооперация Инвестиционен алианс в областта на парцелите. До момента основателите й имат инвестиции най-вече в търговията и туризма. „ Спазваме заложените в Общ устройствен план ограничавания във височината ​- вършим 4-етажни здания на височина до 12 метра. Това нискo застрояване ще разрешава добра панорама и красива гледка от цялата постройка ”, изясни инж. Боянов.

От компанията чакат общината да построи заложения нов път, който ще свързва Прослав и „ Коматевско шосе ". Трас​ето ще потегля от ”Чадърите ” на Пещерско шос​е и ще стига до обръщалото на рейсовете от градския превоз на ул. “Юндола ”. Липсата на построена инфраструктура продължава да спъва вложенията в региона. „ Сега нещата се вършат на парче, а това не е в интерес на цялостния контур на квартала. Трябва да с​е намерения и върху общата му визия. Виждаме, че има съществени вложители и не чакаме да има презастрояване. Само че общината е добре да упражни някакъв надзор и да има ограничавания по отношение на стила на новостроящите се здания, с цел да се избегне разностилието ”, предлага инж. Христо Боянов.

Комплексът ще обезпечи удобна и уютна среда на живот посредством оптимално потребление на вътрешните пространства. За задачата проектантът арх. доктор Руси Йорданов възнамерява жилищата по този начин, че да обезпечи ниски разноски за сила в бъдеще и дребен % общи елементи. В добавка вложителите дават обещание да засадят 150 дървета, тъй че постройката да попадне измежду същински зелен парк.

Името на комплекса не е определено инцидентно. То се базира на легендите, свързани с красивото цвете еделвайс, описа инж. Христо Боянов.

„ Сребристото цвете еделвайс, което пораства високо в планините, е в основата на доста митове. Еделвайсът е цветето на Прометей, а в Италия по този начин се назовава сребърното скално цвете. Във Франция пък еделвайсът е прочут като алпийска звезда, защото скалите, на които пораства, наподобяват като обсипани със звезди. ”
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР