Паркирането в София от години е проблем. Опитите то да

...
Паркирането в София от години е проблем. Опитите то да
Коментари Харесай

Зелената зона: Пари за София или Ходете пеша, бе

Паркирането в София от години е проблем. Опитите то да бъде контролирано по допустим метод посредством платени зони към този момент дават единствено един забележим резултат - доход от 50-тина милиона лв. годишно. Не са малко пари, само че с тях, най-малко до момента, не е изработен нито един публичен безвъзмезден паркинг. Като изключим тези около метрото, в българската столица места за гратис паркиране има единствено в крайните квартали.
сама по себе си е добра - няма да се струпват прекомерно доста коли в центъра на града и всеки водач ще си прави сметката дали да отиде с колата си там, дали да паркира и за какъв брой време.
Вярно е, че има потребност от правила и че тези правила би трябвало да се съблюдават. Вярно е, че се фиксираха и паркоместа, дори доста красиво се разчертаха с бяла багра. Но също толкоз правилно е, че те постоянно са заети. Това значително обезсмисля начинанието, тъй като местата са извънредно число и то - прекомерно незадоволително за столица. Колкото и обикновено да е почасовото възнаграждение, то към момента не е задоволително прецизирано като система.
 Разширяват зелената зона в два столични региона Разширяват " зелената зона " в два столични региона
До съгласие стигнаха групите на ГЕРБ и " Демократична България " в Столичния общински съвет по отношение на приемането промени в Наредбата...
Какво пречи, примерно, в подобаващи места да се изградят подземни или надземни многоетажни общински паркинги? При състояние, че колите стават от ден на ден, това от дълго време трябваше да бъде направено. Хем ще печели общината, хем хората ще имат къде да оставят колите си - било почасово, било с абонамент. Така е по безпределно многото частни паркинги в идеалния център. Защо частниците го могат, а общината - не?
И в случай че за Синята зона нещата са разбираеми, то Един Господ знае на какви правила се дефинира тя. Извън вземането на пари от хората, несъмнено.
Ето какво се случи на моята улица при едно от разширяванията на Зелената зона. В деня, в който то влезе в действие, хората си набутаха колите по междублоковите пространства. В едно от тях съкооператорите даже сложиха преграда и вкараха такса - мястото си било тяхно. Напълниха се двата платени паркинга в съседство. Цените на гаражите чартърен в региона скочиха с трийсетина %.
И каква е облагата на общината? Няма такава.
Но пък с очите си видях по какъв начин работи Центърът за градска подвижност. Стои си байчото с жилетката, ма`а гащи по тротоара и цъка на уреда си да види на коя кола ѝ изтича SMS-ът. Аз следя от балкона. В мига, в който байчото застане до някоя кола и се обади по телефона, идват другарите със скобите.
 От Спаси София недоволстват: СОС не одобри концепцията ни за промяна в паркирането От Спаси София недоволстват: СОС не одобри концепцията ни за промяна в паркирането
Столичният общински съвет през днешния ден не поддържа всеобхватната промяна на паркирането в София, препоръчана от самостоятелния консултант Борис Бонев...
За няколко минути забавяне на SMS-а жертвата заплаща 30 лв.. И по този начин по десетина пъти дневно, единствено на една немного огромна улица в " Лозенец ".
Впрочем, на нея имаше и инвалидно място - тъкмо пред вървежен фризьорски салон. Редовно на него си спираха мутри и мутреси с големи джипове. Байчото с жилетката и другарите със скобите не се появиха нито един път по подобен мотив.
В същия този квартал има Зелена зона и в. Нито са централни, нито са натоварени - в противен случай, имат си Т-образен знак за задънена улица и в действителност свършват в парк.
Ето тази Зелена зона е другата страна на медала - изцяло законно се толерират едни жители, притежаващи парцели напълно не в центъра и напълно не около публични здания. Те от своя страна евентуално горещо поддържат концепцията за повече Зелена зона. Китното районче се споделя Жилищна група " Южен парк " и се обитава от известни персони, любопитните могат да ревизират. Разбира се, то е изяло и част от самия парк, само че това е друга тематика.
Зелената зона с изключение на почасово заплащане продава и стикери. В тях също има прочут аргумент - живееш в този регион, купуваш си стикер с някаква търпима годишна цена и си паркираш. Ако има къде, несъмнено. Защото стикерът не подсигурява място. против неразбираемо какво.
 Фандъкова и английският дипломат откриват акция за чист въздух Фандъкова и английският дипломат откриват акция за чист въздух
Кметът на София Йорданка Фандъкова и посланикът на Обединеното кралство Н.Пр. Роб Диксън ще открият публично съдействие сред Стол...
Тоест, когато имаш кола, плащаш един път налог на страната, след това плащаш винетки за междуселищно пътешестване, след това - стикери и SMS-и за паркиране в огромните градове. Ако си прозорлив, ще си купиш гараж.
Или просто няма да си купиш кола.
Или ходете пешком, бе!
Ако общинарите не желаят да пригласят на Караянчева, е добре да усъвършенстват системата на градска подвижност, а освен да уголемяват Зелената зона. Жителите на Казичене няма да поддържат концепцията.
Автор: Евелина Гечева
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР