Паркирането в дясната част до Националния стадион Васил Левски до

...
Паркирането в дясната част до Националния стадион Васил Левски до
Коментари Харесай

Част от паркинга до националния стадион "Васил Левски" ще бъде платен

Паркирането в дясната част до Националния стадион " Васил Левски " до метростанцията към този момент ще бъде платено, като достъпът на коли ще бъде лимитиран с преграда. В зоната ще има 100 паркоместа, като през събота и неделя в 44 от тях ще се разполага пазар за ски, колела и други спортни артикули.

Това решение взе през днешния ден Столичният общински съвет по предложение на съветниците Николай Стойнев (ГЕРБ), Милка Христова (БСП) и Карлос Контрера (ВМРО). Преди съвещанието съветниците не одобриха предлагането на Марта Георгиева (ДБС) точката да се отсрочи, тъй като към момента не е признат подробният организационен проект за парка.

Мотивът на вносителите е, че в този момент пространството се употребява като нерегламентиран паркинг, като колите блокират достъпа до Борисовата градина.

Според решението Столичната община ще съобщи зоната за стопанисване на сдружението си " Пазари Запад ", което би трябвало да провежда паркирането и провеждането на пазара. Дружеството би трябвало да наеме денонощна защита и компания, която да го почиства. " Пазари Запад " ще дефинира и каква такса ще се заплаща за паркирането.

Сумата обаче ще бъде близка до таксите за зелената зона, която е към стадиона, сподели пред публицисти Николай Стойнев. Той разясни, че коли на " Национална противоречива база " също ще получат право да паркират гратис в сектора.

Превръщането на зоната в паркинг ще коства общо 183 хиляди лв., от които 70 хиляди лв. са планувани са " роботизирана " тоалетна.

Паркирането ще продължи да бъде гратис в от лявата страна на стадиона до езерото " Ариана ". Стойнев сподели, че общината води диалози с " Национална противоречива база ", с цел да се откри метод пространството да се провежда и да се отвори достъпът до Борисовата градина.

В края на годината общинските съветници не одобриха предложение Столичната община да подари на Министерството на младежта и спорта цялото пространство към националния стадион. Тогава предлагането внесе съветникът Анатоли Илиев (ГЕРБ), само че то бе едва аргументирано и съветниците от опозицията откриха редица юридически неточности в него. Така с гласовете на съветниците от ГЕРБ то не бе признато.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР