Паркинги - да, но се на всяко място и не

...
Паркинги - да, но се на всяко място и не
Коментари Харесай

Архитект Здравков: Паркинги - да, но не на всяка цена

Паркинги - да, само че се на всяко място и не непременно. Това съобщи основният проектант Здравко Здравков на брифинг пред публицисти, отдаден на представянето на проекта за създаване на паркоместа.

Надземни паркинги следва да бъдат построени в " Подуяне ", на улица " Черковна " за към 230 автомобила, в регион " Сердика " с терен до Пета градска болница с 320 паркоместа. Търсят се благоприятни условия за създаване на общински паркинги в обсега на общинските пазари. Такъв е планът на " Птичи пазар ", с надземен и под земята паркинг, с към 450 паркомеса.
 Общината строи с частни вложители паркинги в кварталите
Общината строи с частни вложители паркинги в кварталите

От Спаси София “ желаят паркингите да се построяват единствено с обществени средства

По думите му паркингите би трябвало да бъдат разположение по този начин, че да обслужат оптимален брой хора, да решат наболели проблеми и обществото да си остави мобилите и да употребява метрото. Ако продължим да се движим в актуалните темпове за 80 години от 2 500 автомобила към сегашния миг сме с над 900 000 автомобила, регистрира проектант Здравков.

Идеите за създаване на подземни паркинги под учебни заведения, детски градини и свободни площи не са положителни, тъй като биха основали спомагателен дискомфорт на хората , които живеят наоколо до тях. Главният проектант разяснява още, че паркингите са извънредно нужни, тъй като градът се е задъхал с коли в резултат на високата моторизация. Инвеститори към подземното строителство мъчно се намират, тъй като е извънредно скъпо, призна Здравков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР