Паркингът на летището в Хелзинки е окупиран от десетки луксозни

...
Паркингът на летището в Хелзинки е окупиран от десетки луксозни
Коментари Харесай

Хелзинки се превърна в паркинг за луксозните руски автомобили

Паркингът на летището в Хелзинки е окупиран от десетки първокласни коли с съветска регистрация, защото туристите употребяват Финландия като директна страна сред Русия и Европейския съюз. Откакто Коронавирус рестриктивните мерки за пътешестване бяха облекчени през юли, се усили броят на съветските туристи, които се пробват да влязат на Запад. Блокът затвори въздушното си пространство за съветски самолети, тъй че като заобиколно решение туристите влизат във Финландия с коли и пътуват вътрешно в границите на Шенгенската зона със самолети.

Финландия е първата страна от Шенген за мнозина “, сподели Пека Хаависто, министър на външните работи на Финландия.

Той изясни, че руснаците идват във Финландия с шенгенски визи, издадени от разнообразни страни.

Сега има явен взрив както в този туризъм, по този начин и в молбите за нови визи “, добави Хаависто.

В отговор страната разгласи, че ще ограничи броя на визите за съветски туристи до 10% от настоящия им брой до 1 септември.

Въпреки това, съгласно финландската гранична защита, към две трети от руснаците, пътуващи през страната, имат визи, издадени от друга страна от Шенгенската зона. Позицията на Хелзинки се поддържа и от балканските страни и Полша. Въпреки това убеждаването на всички страни от Европейски Съюз да последват образеца ще бъде сложна борба. И съгласно немския канцлер Олаф Шолц, Европейски Съюз не би трябвало да затруднява съперниците на Кремъл да избягат от страната.

„ Това, което е значимо за нас, е, че разбираме, че има доста хора, които бягат от Русия, тъй като не са съгласни с съветския режим “, сподели той по-рано този месец.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР