Паркинг за украинските коли на бежанците във Варна ще търсят

...
Паркинг за украинските коли на бежанците във Варна ще търсят
Коментари Харесай

Областният управител на Варна търси паркинг за украинските коли

Паркинг за украинските коли на бежанците във Варна ще търсят Областна администрация, общината и пристанищете.
Това заяви на брифинг регионалният шеф Благомир Коцев, предаде  Moreto.net.

Той уточни, че " доста варненци се нервират от обстоятелството, че огромен брой украински коли циркулират из града и нарушават разпоредбите за придвижване ".

Коцев добави, че има вид да бъде употребен част от паркинга на " Метро ", само че това ще стане ясно, откакто бъде извършен диалог с управата на веригата.

" Идеята е да използваме буферни паркинги в периферията и покрай центъра на града, където да насочваме украинците, с цел да не се постанова те да паркират в синята зона ", изясни регионалният шеф.

По думите му по-добрият вид е паркингите да са в централната част, тъй като в случай че са в периферията, те би трябвало да си намерят метод да употребяват градския превоз, а доста от хората нямат такава опция сега.

" За два дни виждам притеснително неспазване на сигурността и всевъзможни правила от украинските коли. В никакъв случай не желая да синтезирам, само че не виждам пояснение за какво си разрешават да стопират както и където си изискат и не считам, че е редно никой орган да не им обръща внимание на това ", написа наша читателка, която е станала очевидец на паркирана кола с украинска регистрация по средата на пешеходна зона.

" Вчера друга украинска кола беше спряла на пътя на ул. " Васил Друмев " тъкмо зад Спортна зала, където на гърба се намират магазини. Бяхме там, с цел да носим дарения за центъра за помощ на бежанците. (Там пък различен ни засече на бариерата, с цел да мине преди нас.) Това е двулентов път. Колата беше блокирала едното платно по този метод. И оставена там отново на паркинг ", написа още тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР