Паркът за мечки край Белица се сбогува с 33-годишния мечок

...
Паркът за мечки край Белица се сбогува с 33-годишния мечок
Коментари Харесай

Почина 33-годишният мечок Чарли

Паркът за мечки край Белица се сбогува с 33-годишния мечок Чарли, оповестиха от парка на формалната си фейсбук страница.

Животното е видяно със мощна вдървеност и накуцване на задните крака, които доста бързо са прогресирали до степен, в която към този момент не е може да се изправя, оповестяват още от парка. Оттам показват, че макар напъните и интензивното здравно лекуване, Чарли не е имал усъвършенстване.

Преди да бъде избавен през 2004 година, някогашният „ танцуващ мечок “ е имал тежък живот и е страдал извънредно доста. Подобно на други мечки, които са били част от тази жестока „ развлекателна “ процедура, Чарли е носил халка през носа си и когато не е „ изпълнявал “, е бил оковаван до дърво в задния двор на притежателя си.

От Парка за мечки напомнят, че Чарли е прекарал 20 години измежду грижите на гледачите в парка, който Фондация „ Четири лапи “ ръководи взаимно с Фондация „ Бриджит Бардо “. Чарли бе същински цар измежду мечките, а през последните няколко години гледачите му се грижеха за потребностите му на възрастен мечок с ежедневни извършения и доста лакомства, като му осигуряваха комфортни пространства за отмора и усамотение, колкото е належащо, допълват от парка. От там показват, че Чарли е обичал водата и всякога, когато в заграждението му е имало поток, е прекарвал дълго време в игри.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР