Паркът на транспортните компании в България не е най-старият в

...
Паркът на транспортните компании в България не е най-старият в
Коментари Харесай

Към 30% от камионите в България са нови

Паркът на транспортните компании в България не е най-старият в Европейски Съюз - 59% от камионите в Гърция се експлоатират повече от 10 години.

Още по тематиката
Тя вкарва часове без тежкотоварни камиони по автомагистралите

Пътните такси в Европейски Съюз може да станат подвластни от въглеродните излъчвания на колите

Близо 30% от камионите в България са нови, а 33% са на възраст над 10 години. Това демонстрират последните данни на Евростат, които са за 2015 година

Гърция с най-стари

Паркът на транспортните компании в нашата страна не е най-старият в Европейския съюз - 59% от камионите в Гърция се експлоатират повече от 10 години.
Данните за целия Европейски съюз сочат, че толкоз остарели са едвам 15% от камионите, до момента в който новите (под 5 години) съставляват 59% от всички в евросъюза през 2015 година, написа investor.bg.

В България нови са към 30% от камионите, до момента в който в Гърция този % е 10. На противоположния полюс е Германия, където до 5 години са 83% от всички камиони в страната. Същото се отнася и за 77% от камионите в Люксембург, както и за 71% за Швеция и Франция.

Най-много камиони в Полша

Полша е страната с най-вече камиони в съюза - повече от 666 хиляди, като по отношение на миналата година покачването е 2.6%. На второ място се подрежда Франция с 531 хиляди камиона, само че броят им понижава с 1.7% през 2015 година Трета е Германия с малко над 500 хиляди, като броят им не се е трансформирал по отношение на 2014 година

Камионите в България са били малко над 129 хиляди през 2015 година, като има годишен растеж от 1.1%.
Като цяло товарните транспортни средства в Европейски Съюз са 4.12 млн., което е спад от 0.1%.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР