Парк Лаута“ е готов да посрещне четвъртото издание на Народен

...
Парк Лаута“ е готов да посрещне четвъртото издание на Народен
Коментари Харесай

Над 4000 участници веселят Пловдив на четвъртото издание на събора в парк Лаута

Парк „ Лаута “ е подготвен да посрещне четвъртото издание на Народен събор „ Пловдив “. Това разгласи през днешния ден кметът на регион „ Тракия “ Костадин Димитров. Събитието ще се организира на 11 и 12 май, като програмата и в двата дни ще е 12-часова – от 10 до 22 часа.

Очаква се по време на двата дни на трите подиуми да се изявят над 4000 участници. Сред тях се открояват отбор „ Тракия “, Виевската фолк група, Николай Славеев, възпитаниците на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство, както и стотици групи от цялата страна. На една от сцените ще има и хоротека, на която всички, които желаят, ще могат да танцуват, а който не може, ще може да се научи. Паркът е окосен, напръскано е против кърлежи и е изцяло безвредно за гостите на събора прецизираха уредниците. „ Взели сме всички ограничения за сигурност, провели сме срещи със всички, ангажирани с сигурността, а паркирането ще е откъм бул. „ Санкт Петербург “ “, разгласи кметът Костадин Димитров. Той посочи, че формалното разкриване е в 12 часа в събота.

„ Това събитие към този момент е обичайно и се чака с неспокойствие от всички. Последните 6 – 7 години парк „ Лаута “ бе напълно видоизменен и това е една от задачите на община Пловдив – да изнася изкуството и културата отвън центъра към места, като това тук. Ние се стремим да даваме изява на млади гении и този фестивал е една такава опция за тях “, съобщи заместник-кметът по просвета към община Пловдив Александър Държиков. Той бе безапелационен, че общината стои напълно зад самодейността, като посочи, че са отпуснали 20 000 лв. за събитието, като по този начин се покрива огромна част от разноските за него.

При представянето на събитието гайдарят Радослав Иванов, певицата Стойка Шопкина и отбор „ Дикани “ още през днешния ден подгряха настроението със свои осъществявания. Те също използваха опцията да поканят пловдивчани да се забавляват дружно с тях през уикенда в парк „ Лаута “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР