Пържен крем от козе сирене е пълното име на тази

...
Пържен крем от козе сирене е пълното име на тази
Коментари Харесай

Пържен крем от козе сирене

" Пържен крем от козе сирене " е цялостното име на тази авторска рецепта на Алекс Иванчев. Тя е част от специфичния план " Съвременна българска кухня " в " Дневник ", който показва 20 от най-хубавите готвачи на България и техни предписания. Повече за Алекс Иванчев - тук, а за плана - в края на текста.

Млякото, половината от захарта и сиренето гответе до цялостното му разтваряне. Втората половина от захарта смесете с жълтъците и нишестето. Темперирайте жълтъците с топлата млечна примес и гответе до приемането на гъст крем с консистеция на вряща лава. Замразете крема. След това овалвайте в брашно, последвано от яйце и панко, и пържете в слънчогледово олио и свинска мехлем (1:1) на 165°C до хрупкава и златиста консистенция.

Динята нарежете на полумесеци с дебелина към 1.5 см и почистете от кората, като оставите тъничък пласт от бялата част. От останалите съставки пригответе сироп и охладете. Вакуумирайте динята със сиропа на 64% и оставете да отпочива в ледник за 2 часа. Прецедете от сиропа и подсушете с забрадка. Сушете на 65°C за 8-12 часа. Опушете динята с чипс от дъб благодарение на машина за опушване.

Необходими артикули за 24 порции

272 г прясно мляко
100 г козе сирене
80 г кристална бяла захар
130 г жълтък
30 г царевично нишесте
брашно
разрушено яйце
панко галета
1:1 олио и мехлем за пържене

За пастърма от любеница
2.5 кг любеница без семки
300 г захар
1 кг фреш от любеница
3 листа от кефир лайм
15 г маточина
15 г дестилат от ванилия
лимонова кора

В " Съвременна българска кухня " всяка седмица в четвъртък ще ви срещаме с един от готвачите и ще публикуваме първата негова рецепта. В петък, събота и неделя ще излизат още три авторски оферти. Рецептите са от книгата на Илиан Илиев - " 20 български топ готвачи ". Тя е издадена от " Кактус " - издателството на Иван Манчев, по-популярен като началник Манчев (разговор с него четете тук).

Всичко, което би трябвало да знаете за: Съвременна българска кухня (73)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР