Пържен крем от козе сирене е пълното име на тази

Пържен крем от козе сирене е пълното име на тази ...

Пържен крем от козе сирене."Пържен крем от козе сирене" е пълното име на тази авторска рецепта на Алекс Иванчев. Тя е част от специалния проект "Съвременна българска кухня" в "Дневник", който представя 20 от най-добрите готвачи на България и техни рецепти. Повече за Алекс Иванчев - тук, а за проекта - в края на текста.

Млякото, половината от захарта и сиренето гответе до пълното му разтваряне. Втората половина от захарта смесете с жълтъците и нишестето. Темперирайте жълтъците с топлата млечна смес и гответе до получаването на гъст крем с консистеция на вряща лава. Замразете крема. След това овалвайте в брашно, последвано от яйце и панко, и пържете в слънчогледово олио и свинска мас (1:1) на 165°C до хрупкава и златиста консистенция.

Динята нарежете на полумесеци с дебелина около 1.5 см и почистете от кората, като оставите тънък слой от бялата част. От останалите съставки пригответе сироп и охладете. Вакуумирайте динята със сиропа на 64% и оставете да отпочива в хладилник за 2 часа. Прецедете от сиропа и подсушете с кърпа. Сушете на 65°C за 8-12 часа. Опушете динята с чипс от дъб с помощта на машина за опушване.

Необходими продукти за 24 порции

272 г прясно мляко
100 г козе сирене
80 г кристална бяла захар
130 г жълтък
30 г царевично нишесте
брашно
разбито яйце
панко галета
1:1 олио и мас за пържене

За пастърма от диня
2.5 кг диня без семки
300 г захар
1 кг фреш от диня
3 листа от кефир лайм
15 г маточина
15 г екстракт от ванилия
лимонова кора

В "Съвременна българска кухня" всяка седмица в четвъртък ще ви запознаваме с един от готвачите и ще публикуваме първата негова рецепта. В петък, събота и неделя ще излизат още три авторски предложения. Рецептите са от книгата на Илиан Илиев - "20 български топ готвачи". Тя е издадена от "Кактус" - издателството на Иван Манчев, по-популярен като шеф Манчев (разговор с него четете тук).

Всичко, което трябва да знаете за:Съвременна българска кухня (73)

Източник: dnevnik.bg