Паритетът между ГЕРБ и БСП за европейските избори се запазва

...
Паритетът между ГЕРБ и БСП за европейските избори се запазва
Коментари Харесай

Прогнозите на ЕП: ГЕРБ и БСП засега са наравно

Паритетът сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия за европейските избори се резервира – най-малко що се отнася до оповестените на формалния уебсайт на Европейския парламент прогнози .
Точно както в края на март, и в този момент прогнозите сочат 6:6 евродепутати на двете най-големи български партии. Що се отнася до другите места, полагащи се на България, към този момент на трето място е Движение за права и свободи – с двама евродепутати. С по 1 са обединението " Демократична България ", Вътрешна македонска революционна организация, " Воля " и Вътрешна македонска революционна организация.
Иначе в огромната картина води Европейската национална партия (ЕНП), със 180 евродепутати, следвана от Партията на европейските социалисти (ПЕС) със 149 евродепутати. Това значи, че по отношение на предходните прогнози ЕНП губи 8 места, а ПЕС печели 7 места. АЛДЕ е трета, със 76 места, което е 4 места повече по отношение на предходните прогнози.
В съдействие с Kantar public, Отделът за наблюдаване на публичното мнение на Екологичен потенциал предвижда разпределението на местата, пресметнати въз основата на желанията за гласоподаване в обособените страни членки по отношение на към този момент съществуващите политически групи. Тъй като не може да бъде предсказан бъдещия брой и състав на парламентарните политически групи, тези прогнози за състава на идващия Европейски парламент са учредени на структурата на настоящия Екологичен потенциал и би трябвало да се възприемат като извадка от сегашната политическа обстановка, както е показана в изследванията по отношение на желанията за гласоподаване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР