Парите, заработени от хърватския национален отбор по футбол, както и

...
Парите, заработени от хърватския национален отбор по футбол, както и
Коментари Харесай

Футболистите на Хърватия дариха парите си на деца

Парите, заработени от хърватския народен тим по футбол, както и от целия щаб, взел участие на Световното състезание в Русия, ще бъдат дарени на детска фондация в страната.

Заплатите и наградите на националите, които заеха второ място на шампионата на света ще отидат за фонд, който ще обезпечи ваканции на деца, които макар че живеят в Хърватия в никакъв случай не са виждали Адриатическо море.

Треньорът на хърватите помоли политиците да не се пробват да употребяват успеха на тима за пиар.

ВИЖТЕ КАК ПОЛОВИН МИЛИОН ДУШИ ПОСРЕЩНАХА ОТБОРА НА ХЪРВАТИЯ В ЗАГРЕБ - СНИМКИ

В отворено писмо, оповестено на формалната Facebook страница на Хърватската федерация по футбол треньорът разгласи желанията на целия тим и спортния щаб:



"Днес Хърватия е най-бедната страна в Европейския съюз. В страната има деца, които в никакъв случай не са виждали морето, а имаме хиляди километри плажове...Нека всички хърватски деца да имат опцията да почиват най-малко за седмица на море. Това е най-малкото, което футболистите могат да създадат за нашите най-уязвими и най-скъпи почитатели. "

В отвореното писмо на Далич и футболната федерация има унищожителна рецензия към политическия хайлайф на страната.

Хърватският тим не е единственият, който реши да направи жест от такава големина.

Френският национал, Килиан Мбапе подари заплатата и наградата си от националния тим на Франция на деца в неравностойно състояние.

В свое изявление той споделя, че не играе в националния тим поради възнаграждение, а с цел да може с известността си да способства за разнообразни благотворителни дела.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР