Парите за зимното поддържане до края на годината са около

...
Парите за зимното поддържане до края на годината са около
Коментари Харесай

60 милиона лева осигурени за зимната поддръжка на пътищата

Парите за зимното поддържане до края на годината са към 60 млн. лв.. Има готови анекси за договорите за поддръжка, които изтичат в края на 2018 година Това изясни министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова по време на петъчния парламентарен надзор.

Междуведомствен щаб ще координира зимната поддръжка на пътищата, сподели още районният министърът, представена от Българска телеграфна агенция. В този щаб има представители на АПИ, полицията, пожарната и ИА "Автомобилна администрация ".

За обезпечаване на естествена проходимост на пътната мрежа може да има ограничавания или цялостна възбрана за придвижване в обособени сектори или посоки. Определени са рисковите сектори по пътната мрежа, аварийни направления за напредване и местата за прекъсване на тежките камиони.

От поддържащите компании се желае да обезпечат спомагателни машини за сериозните сектори. Ще се завиши контролът над тежките камиони и на готовността им да се движат през зимата. Ще бъдат обезпечени влекачи и кранове по проходите в планините и ще се постави нова хоризонтална пътна маркировка - най-много осева линия, по пътищата в рисковите сектори.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР