Парите за ремонт и строителство на пътища не трябва да

...
Парите за ремонт и строителство на пътища не трябва да
Коментари Харесай

Богдан Милчев: 50% от маркировката у нас е опасна за шофьорите

Парите за ремонт и строителство на пътища не би трябвало да се харчат на парче, а при явен проект за деяние след експертна оценка на риска. Това съобщи в „ Лице в лице “ по бТВ специалистът по пътна сигурност Богдан Милчев и добави, че по този начин ще се понижат жертвите и потърпевшите във войната по пътищата.

По думите му този разбор би трябвало да се изготви от Държавната организация по пътна сигурност. „ Една година и няколко месеца тази организация не е основала нито една нота придвижване в тази посока. Няма по какъв начин да направиш оценка на риска, в случай че нямаш информация и специалисти “, съобщи Милчев.

Относно злополуката през днешния ден край Лесово, при която починаха трима души, а 16 бяха ранени, Милчев уточни, че пътят там е в неприятно положение – липсва маркировка. Той позволи, че умората и атмосферните условия също са повлияли водачът на буса да се удари челно в тира.

„ 50% от маркировката у нас не дава отговор на нормативните условия. 50 млн. лева трябват, по оценка на АПИ, да се оправи маркировката на пътища Първи клас и автомагистрали. Премиерът Борисов даде обещание, че ще оправи тази маркировка, откакто тръгне тол системата – няколко месеца по-късно няма нота в тази посока “, разяснява Милчев.

Относно предлаганите промени при автошколите, специалистът съобщи, това са единствено административни тежести, които няма да подобрят образованието на кандидат-шофьорите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР